Recitalul de pian la patru mâini susţinut de Corina Ibănescu și Bianca Șelaru, marți, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Centrul Cultural Reduta în parteneriat cu Universitatea „Transilvania” din Brașov – Facultatea de Muzică vă invită la Recitalul de pian la patru mâini „Portrete muzicale” susţinut de Corina Ibănescu și Bianca Șelaru (Laszlo). Recitalul va avea loc marţi, 21 martie, de la ora 17.00. Intrarea este liberă!

În program se vor regăsi lucrări ale compozitorilor: Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Dinu Lipatti, Johannes Brahms, Maurice Ravel, Jacques Ibert, Scott Joplin, Antonin Dvořák, Constantin Silvestri și Gabriel Fauré.

Braşoveancă la origine, pianista Corina Ibănescu a studiat la Liceul de muzică „George Enescu” din București cu renumita profesoară Ludmila Popișteanu și s-a perfecționat la Academia „Mozarteum” din Salzburg cu celebrul pianist și dirijor Carlo Zecchi.

Este licenţiată cu 10 a Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, fiind laureată a unor prestigioase concursuri internaţionale, precum Senigallia -Italia, (premiul IV) şi Cittá di Catanzarro –Italia, (Premiul II).

Citeste și:  Presa internațională, despre alegerile din România: ”șoc”, ”cutremur”, ”surpriză”

Pianista a desfăşurat o bogată activitate concertistică în domeniul cameral, în țară și în străinătate, susținând peste 350 de recitaluri pe scene din România, Austria, Anglia, Cipru, Italia, Cehia, Portugalia și a întreprins turnee de concerte în Germania, unde a susținut 130 de recitaluri ca membră a ansamblului cameral (dixtuor) „Gh. Dima” al Filarmonicii din Braşov.

A colaborat ca pianistă, cu violonistul Florin Ionescu–Galaţi, mezzosoprana Ruxandra Donose, violoncelistul Anton Niculescu, pianiștii Constantin Sandu, Viniciu Moroianu, Steluța Radu, Horia Cristian, Dragoș Dimitriu, ş.a.

Pe lângă prezenţele pe podiumul de concert, Corina Ibănescu desfăşoară şi o valoroasă activitate pedagogică ca profesor universitar doctor la catedra de pian a Facultății de Muzică, Universitatea „Transilvania” din Brașov și profesor asociat la Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din acelaşi oraş, elevii şi studenţii săi obţinând în ultimii 30 de ani peste 300 de premii naţionale şi internaţionale.

Citeste și:  George Simion îl susține pe Călin Georgescu: Sunt foarte bucuros că în turul al doilea ajunge un suveranist

Bianca Șelaru (Laszlo), născută la Sfântu Gheorghe, a absolvit Facultatea de Muzică a Universității „Transilvania” din Brașov în anul 2022 sub îndrumarea pianistei și prof. univ. dr. Corina Ibănescu.

Talentul excepțional, personalitatea, inteligența, munca și pasiunea pentru muzică sunt calitățile ce i-au adus Biancăi în palmares (din anii de școală până în prezent), peste 30 de premii la concursuri naţionale și internaţionale, cum ar fi: Premiul I la Concursul „Sabin Păutza”, Premiul I la Concursul de interpretare vocală și instrumentală din cadrul Festivalului Internațional Rezonanțe Sonore Online, Premiul II la Concursul Internațional de la Craiova, la Concursul Internațional de Canto și Pian „Emil Rotundu” etc.

Citeste și:  Spectacol folcloric la Brașov, de Ziua Națională a României

Performanțele sale deosebite sunt întregite și de media 10 pe care Bianca a obținut-o atât la examenul de licență, cât și la admiterea la programul de studii universitare de Master în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov.

Ipostazele sale diverse, de la solistă şi acompaniatoare, până la membră a unei formaţii de muzică de cameră, i-au oferit atât oportunitatea de a participa la programe internaționale ca Roche Continents – Festivalul de la Salzburg, Austria, 2018, cât și de a susține recitaluri pe scene importante din țară: Institutul Cultural Maghiar din București, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Centrul de Cultură Arcuș, Filarmonica din Brașov etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.