Primăria modernizează locurile de joacă din cartiere și pe cele de la creșe și grădinițe. O parte dintre echipamente sunt dedicate persoanelor cu dizabilități locomotorii

Primăria Brașov a lansat astăzi procedura de achiziție pentru furnizarea și montarea de echipamente pentru parcuri, spații de agrement și terenuri de joacă în municipiul Brașov.

În cadrul acestei proceduri, municipalitatea va achiziționa mai multe sisteme din lemn cu turn, sisteme de cățărare, trambuline, leagăne, tiroliene, tobogane, precum și echipamente necesare pentru activități sportive.

Scopul acestei achiziții este de a înlocui unele dintre echipamentele din parcuri, dar și de a amenaja noi locuri de joacă în curțile creșelor și grădinițelor. Valoarea achiziției este de aproape 5 milioane de lei.

„Astăzi am lansat licitația pentru achiziția și montarea de echipamente pentru locurile de joacă. Pe lângă înlocuirea celor care nu mai oferă condiții optime din parcurile mari ale Brașovului, prin această achiziție vrem să dotăm câteva creșe și grădinițe, acolo unde există cerere, cu locuri de joacă și vrem să dezvoltăm și mai mult facilitățile de acest gen pentru copiii cu dizabilități locomotorii. Astfel, ei vor avea la dispoziție leagăne, castele din lemn și rotative pe care le pot utiliza ușor și în condiții de siguranță. Tot în cadrul acestei proceduri, vom achiziționa și mese de tenis și panouri de baschet, astfel încât să dezvoltăm și mai mult sportul de masă. Brașovul trebuie să treacă la o nouă etapă atât în privința condițiilor oferite copiilor la locurile de joacă, cât și a accesibilității crescute pentru persoanele cu nevoi speciale”, a precizat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Declarație comună privind Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

Conform caietului de sarcini, primăria va achiziționa mai multe tipuri de sisteme de lemn cu turnuri, de tip avion, diferite sisteme de cățărare, trambuline, mai multe modele de leagăne – tip cuib, cu două coșuri, cu două locuri, cu acces pentru persoanele cu dizabilități, tiroliană , sisteme cu acces pentru copiii cu dizabilități, rotative pentru persoanele cu nevoi speciale, elemente pe arc, tobogane, cumpene pe arcuri, dar și suprafețe de amortizare din cauciuc.

Durata maximă de livrare și montare a echipamentelor este de 6 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea estimată a acestui contract este 4.955.210,08 lei + TVA, fonduri din bugetul local.

Citeste și:  Pensiile românilor se majorează! Valoarea Punctului de Referință crește cu 12,1% și ajunge la 91 de lei

Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în care propunerea financiară reprezintă 80 de puncte, iar perioada de post garanție alte 20 de puncte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 26 iunie 2023, ora 15:00.

Echipamente pentru persoanele cu dizabilități

Leagăn acces copii cu dizabilități

Ansamblul mobil va fi special conceput și executat pentru accesul persoanelor cu dizabilități, cu tot cu cărucior, fiind prevăzut cu o platformă de acces.

Podeaua coșului balansoar va fi fabricată din metal (tablă ), cu o dimensiune minimă de 800 x 900 mm și o grosime de minim 2 mm. Leagănul va fi prevăzut cu o rampă mobilă de acces în coșul balansoar, prevăzută cu sistem de deschidere-închidere în partea din față a coșului.

Ansamblul va fi proiectat și realizat pentru amplasarea în spații publice și pentru a fi utilizat de copiii cu dizabilități, pentru acces cu căruciorul mobil.

Complex cu leagăn acces copii cu dizabilități

Complexul de joacă va fi format dintr-un leagăn pentru copii cu dizabilități, pentru acces cu căruciorul mobil, și o structură de joacă formată din 2 rampe înclinate și o rampă plană situată între cele două, acestea fiind prinse pe 8 stâlpi metalici (urcare/repaus/coborâre) concepută pentru folosința și accesul copiilor cu dizabilități, cu căruciorul.

Citeste și:  Staţiile ITP din toată țara pot efectua inspecţia tehnică prin înregistrare manuală

Structura de joacă va fi prevăzută la un capăt al rampei cu panouri de joacă interactive, în număr de minim 3, care continuă cu un ansamblu spalier conceput special pentru mersul cu mâinile.

Complex figurină joacă pentru acces copii cu dizabilități tip Formula 1

Complexul va fi proiectat și construit din module fixe, care asamblate vor lua forma unei mașini de Formula 1. Ansamblul va avea în componență două tobogane: unul tip tub și unul dublu, descoperit.

Rotativă acces copii cu dizabilități

Va fi realizată din metal, concepută pentru folosința, respectiv accesul copiilor cu dizabilități, cu căruciorul. Pentru a menține echilibrul copiilor pe platformă, va fi creat un sistem de susținere. Grupa de vârstă a utilizatorilor va fi 3-12 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.