„My Fair Lady”, spectacol omagial Nora Vlad

Joi, 1 iunie 2023, de la ora 16.30, la Coresi Shopping Resort, Opera Brașov prezintă, de Ziua Internațională a Copilului, spectacolul „Aventuri cu Domnul Goe”, de Ioan Gârmacea, având la bază binecunoscutele schițe ale lui I.L. Caragiale. Această reprezentație este una adaptată acestui spațiu nevonvențional oferit de centrul comercial. Adaptare text: Izabela Oancea. Muzica: Sorin Oancea.  

Goe, personajul neastâmpărat, născut din condeiul marelui Caragiale, vă provoacă să pătrundeți într-un univers comic, dar care revelează eternele problemele comportamentale, realități legate de incultură și probleme de educație. Spectacolul este unul amuzant, dulce-amărui, iar muzica este una actuală, pornind de la pop, rock și ajungând chiar la rap.

Distribuția: Dl. Goe Popescu – Mădălina Lucaciu, Mam’mare – Sonia Hazarian, Pedagogul – Lorand Cristian, Elevul Anibal Ionescu – Mugurel Oancea, Elevul Otopeanu Marinică – Matei Rada, Elevul Ciucă – Marius Tămășanu. Regia artistică este semnată de Iulian Sandu. Scenografia: Rodica Garștea. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller. Mișcarea scenică: Cristina Rotundu. Regie scenă: Cristina Roșu.

• Spectacolul durează 30 de minute și nu are pauză.

Intrarea este liberă!

Vineri, 2 iunie 2023, de la ora 11.00, în Sala Operei Brașov, vă invităm să vizionați repetiția generală cu public a spectacolului cu musicalul „My Fair Lady” de Fr. Loewe.

Preț bilete: 25 lei

Sâmbătă, 3 iunie 2023, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, vă așteptăm, pe cei care ați reușit să achiziționați bilete din timp, la cel mai îndrăgit musical al tuturor timpurilor: „My Fair Lady” de Frederick Loewe! Spectacolul îi este dedicat actriței Nora Vlad, artista care a activat peste 50 de ani pe scena Operei Brașov! Ea este invitată special, cu acest prilej, să o intepreteze pe doamna Higgins, mama profesorului Henry Higgins.

Citeste și:  Pensiile românilor se majorează! Valoarea Punctului de Referință crește cu 12,1% și ajunge la 91 de lei

Timp de decenii, piesa „Pygmalion” a lui George Bernard Shaw părea că nu va putea fi transformată niciodată într-un musical. Apoi, în 1956, Frederick Loewe o adaptează în ceea ce va fi supranumit, mai târziu, musicalul perfect: „My Fair Lady”. Premiera de pe Broadway a avut loc acum 67 ani, uimind criticii și publicul deopotrivă. Celebritatea musicalului a împânzit mapamondul odată cu filmul american creat de regizorul George Cukor, în anul 1964, ce i-a avut în distribuţie pe Rex Harrison şi Audrey Hepburn, peliculă multipremiată.

Musicalul înfățișează povestea Elizei Doolittle, o tânără vânzătoare de flori, și a lui Henry Higgins, profesor de lingvistică, foarte hotărât să o transforme într-o „doamnă adevărată”. Dar cine va fi schimbat, de fapt?

În distribuție, îi vom regăsi pe artiștii: Eliza Doolittle – Alina Ichim (debut), Henry Higgins – Liviu Iftene, Alfred P. Doolittle – Ștefan Schuller, Colonelul Hugh Pickering – Lorand Cristian, D-na Higgins – Nora Vlad (invitată), Freddy Eynsford-Hill – Claudiu Bugnar, D-na  Pearce – Cristina Roșu, D-na Eynsford-Hill – Anca Pănescu, D-na Hopkins – Andromeda Nemeș, Zoltan Karpathy – Cristian Dicu, Jamie – Lucian Burlacu, Harry – Andrei Lucian Ionescu (debut), Lord Baxington – Dorin Iuga, Lady Baxington – Rodica Iuga, Cârciumarul – Șerban Lupei (debut), Majordomul – Ion Tașcă. Soliști balet: Melania Condoiu, Claudiu Dane. Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim (debut). Regia artistică poartă semnătura Andei Tabacaru. Scenografia: Celia Rizescu, Șerban Iuca. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coregrafia: Mihai Mândruțiu, Ioan-Dorin Coșeriu. Mișcare scenică și asistent regie: Iulia Coșeriu. Regie scenă: Dan Antipa.    

Citeste și:  Staţiile ITP din toată țara pot efectua inspecţia tehnică prin înregistrare manuală

Născută la Brașov, Nora Vlad a urmat cursuri de balet, încă din copilărie, sub îndrumarea prof. Hambrodi și Guth Marilena, la Școala Populară de Artă. În paralel, ia lecții de actorie cu Mihai Arnăutu. Încă din perioada școlii apare în piese de teatru și scrie poezii pe care le publică în presă. Mai târziu avea să joace, timp de doi ani, pe scena Teatrului Dramatic din Brașov și o stagiune întreagă la Teatrul „Ion Creangă” din București. În 1969, își face debutul pe scena Teatrului Muzical din orașul natal, plecând apoi într-un turneu în Olanda.

În 1974 este distribuită într-o coproducție româno-franceză, „Dosarele secrete”, în regia lui Jean Jack Sirkis și Dan Necșulea, alături de artiștii Lazăr Vrabie, Ion Marinescu și Neamțu Otonel.

În perioada 1977 – 1998, susține nenumărate emisiuni la TV: „Album duminical”, „Satiră și umor”, spectacole de Revelion etc. Participă la spectacole de varietăți, alături de Draga Olteanu-Matei, Stela Popescu, Florin Piersic, Horațiu Mălăele, Mirabela Dauer, Gabriel Cotabiță, Loredana Groza, Jean Constantin, Rodica Popescu-Bitănescu, Gabriel Dorobanțu etc. Merge în turnee alături de Janos Koos, Dekany Sarolta, trupele de muzică pop, rock Grup 74, Academic, Iris, Holograf. Efectuează turnee în Bulgaria, Rusia, Ungaria, Germania, Olanda, Polonia, fosta Iugoslavie.

Citeste și:  Spectacol folcloric la Brașov, de Ziua Națională a României

O perioadă a activat ca șefă a Secției de Estradă a Teatrului Muzical Brașov. În 1991 participă la cursuri de actorie la Școala Regală de Artă (clasa de limba franceză) din Amsterdam. Joacă în spectacole precum „Liliacul” și „Sânge vienez” de J. Strauss-fiul, „Vânzătorul de păsări” de C. Zeller, „La Casa de Bernarda Alba” de M. Ortega. Are prezențe scenice, de asemenea, în „My Fair Lady” de Fr. Loewe, „Contesa Maritza” de E. Kálmán, „Mam’zelle Nitouche” de Fl. Hervé. Iubește copiii și joacă în spectacolele dedicate lor: „Micuța Dorothy” de M. Țeicu și S. Kerim, „Mușchetarii măgăriei sale”, „Povestea soldățelului de plumb”, „Un lup, o capră și trei iezi”, dar și în alte reprezentații, recitaluri, încununând peste 50 de ani de activitate artistică. A fost amfitrioana a peste 90 de baluri susținute de teatru. Timp de 15 ani a prezentat „Recitalul de la ora cinci”, susținut de Opera Brașov la Muzeul „Casa Mureșenilor”.  

• Spectacolul durează trei ore și are o pauză.

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!

Biletele pentru repetiția generală se pot achiziționa atât online, de pe site-ul www.bilet.ro, cât și de la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 sau cu o oră înainte de începerea evenimentului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

Evenimente desfășurate cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.