Aproximativ 6000 de participanți au ieșit la mișcare pe Aleea Tiberiu Brediceanu, în cadrul evenimentului Bucurie în Mișcare Brașov

Pe 10 și 11 iunie a avut loc Bucurie în Mișcare Brașov, unde aproximativ 6000 de brașoveni au luat parte la activități sportive pentru toate vârstele, pe Aleea Tiberiu Brediceanu. Asociația 11even împreună cu Asociația Kastel, alături de partenerii locali implicați în program, dar și cu ajutorul a 70 de voluntari, au oferit iubitorilor de mișcare zeci de motive de a alege un stil de viață activ și sănătos. Participanții la eveniment au putut lua parte la demonstrații sportive, precum au fost cele de aikido, dans, karate, krav maga, rugby, volei, baschet, gimnastică, antrenamente de fitness, dar și la competiții sportive de exatlon, ateliere creative și interactive, ateliere anti-bullying, desen pe asfalt, henna, face painting etc. Aproximativ 1050 de premii au fost oferite celor mai competitivi participanți.

Organizatorii mulțumesc pe această cale cluburilor sportive și partenerilor implicați în Bucurie în Mișcare Brașov: Shingitai Karate Club, Kineto Barre, ACS Luca BV, GM Studio, ACS Carla Ritmic Gim BV, Bukan de Krav Maga, Dansuri Brașov, Aikido Brașov, Școala de vals 97, eMotion, Club Hot Moves, Breaking Club Brașov, Latino Dance Brașov, Vlad Traian Copilu, Clubul Copiilor Râșnov, Club Transilvania, Old School New School, Dance with me studio, Rugby Club Brasov, Club Transilvania, Hac Long Trao, Bravol, Dansabra Dance, Passo Doble.

Citeste și:  Lucrările pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase din Brașov, gata de start

Bucurie în Mișcare este cel mai amplu program de promovare al sportului de masă din România și împlinește în acest an 11 ani de activitate. Cu acest prilej, Asociația 11even, inițiatoarea programului, alături de Kaufland România propun pentru această primăvară 11 festivaluri dedicate mișcării. Până acum am ajuns în Reșița, Câmpulung, Iași, Brăila, Drobeta Turnu Severin, Giurgiu, Slatina, Zalău și Brașov. În următorul weekend continuăm să invităm la mișcare comunitățile din Bistrița-Năsăud și Suceava. Seria de evenimente are loc în perioada 6 mai – 18 iunie.

Ce aduce nou în 2023 programul Bucurie în Mișcare?

Campania din acest an rămâne o platformă de promovare a sportului de masă, reunind în fiecare din cele 11 orașe multiple entități din zona mișcării, cluburi sportive publice și private, spații foarte variate de practicare a sportului, participanți de toate vârstele și peste 700 de voluntari. Bucurie în Mișcare 2023 aduce însă și o serie de premiere, printre care Provocarea 11, prin care organizatorii propun participanților din fiecare oraș un traseu cu 11 spații de mișcare. Odată bifate fiecare din cele 11 activități, orice participant poate să se oprească la cortul organizatoric și poate extrage un bilet, în baza căruia poate câștiga diverse premii. Iar dacă tot vorbim de premii, o altă premieră cu care vine ediția a XI-a este aceea că peste 6000 de tricouri din material reciclat vor fi oferite ca premii. Acestea sunt rezultate din Tricoul de Uriaș, care avea aproximativ mărimea unui teren de rugby, și care a stat la baza unui nou record mondial atestat de Guinness World Records, care a fost stabilit în data de 22 aprilie, la București (detalii – www.tricoudeurias.ro). Nu în ultimul rând, anul acesta ne vor însoți în promovarea sportului 11 ambasadori, echipă formată din sportivi cunoscuți, alături de persoane selectate din cadrul campaniei Rutina de mișcare. Această campanie de promovare a mișcării scoate la lumină poveștile a 100 de oameni din țară, care includ mișcarea în rutina lor zilnică. Cele 100 de povești sunt postate pe paginile de Facebook și Instagram ale programului Bucurie în Mișcare România și pe site-ul www.bucurieinmiscare.ro și au rolul de a ne inspira să alegem mișcarea zi de zi.

Citeste și:  Sute de tineri au protestat în Piața Universității împotriva lui Călin Georgescu

De ce Bucurie în Mișcare?

Nu facem suficientă mișcare – mai mult de jumătate dintre români sunt obezi sau supraponderali și peste un milion suferă de boli metabolice. După doi ani de izolare din cauza pandemiei, trebuie să reînvățăm să ne conectăm – socializarea din curtea blocului sau de pe uliță a fost înlocuită de rețele sociale virtuale. Nu mai apreciem activitățile în aer liber – în România, un copil petrece aproape 23 de ore pe săptămână în faţa unui ecran (calculator sau televizor).

Programul Bucurie în Mișcare s-a născut pentru a ne reaminti că și cele mai complicate probleme au soluții simple și se bazează pe faptul că membrii comunităților care participă la sport și recreere dezvoltă legături sociale puternice. Aceste comunități sunt locuri mai sigure, iar oamenii care trăiesc în ele sunt, în general, mai sănătoși și mai fericiți decât acolo unde activitatea fizică nu este o prioritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.