Turneul Internațional Stradivarius – Alexandru Tomescu și Adela Liculescu la Biserica Neagră

Alexandru Tomescu revine într-un concert de vioară la Biserica Neagră în data de 4 iulie, la ora 19.00. „IN THE MOOD FOR LOVE” este un program muzical de 70 de minute, care inspiră publicul la meditație, reflecție și iubire. În cadrul concertului, publicul va avea ocazia să asculte compozitori ca Jules Massenet, Fritz Kreisler, Edward Elgar, César Franck, Mircea Chiriac, Constantin Nottara și Camille Saint-Saëns.

Adela Liculescu îl va acompania pe Alexandru Tomescu pe parcursul concertului prin muzică de pian, creând o armonie de sunete între instrumente, pe muzica compozitorilor universali și naționali. Aceasta a devenit cunoscută ca una dintre cele mai active pianiste ale generației sale, atât în domeniul solistic, cât și în cel al muzicii de cameră.

Citeste și:  Peste 175.000 de persoane şi aproximativ 58.700 de mijloace de transport au tranzitat fro­ntiera în ultimele 24 de ore

Prin intermediul Turneului Internațional Stradivarius, ajuns acum la ediția a XVI-a, Alexandru Tomescu, împreună cu vioara Stradivarius Elder-Voicu, dorește să apropie publicul tânăr de valorile muzicii. Misiunea sa este de a promova muzica de calitate, de a schimba vieți prin cultură și creativitate. Anul 2023 este un an dedicat artei, creativității și educației.

În 2017, Alexandru Tomescu a câștigat dreptul de a cânta la vioara Stradivarius Elder-Voicu până în 2023. Când a intrat prima oară în posesia viorii Stradivarius în anul 2007, Alexandru Tomescu a promis că în cei cinci ani pe care îi are la dispoziție, toți români îi vor auzi sunetul acestui obiect de patrimoniu național. Demarând proiectul „Stradivarius Elder-Voicu: 2008 – 2012”, a participat alături de alți muzicieni la numeroase turnee în țară.

Citeste și:  Forma de organizare a concursului de rezidențiat va rămâne nemodificată

Biletele vor fi puse în vânzare începând cu data de 14 iunie și vor putea fi achiziționate de la INSPIRATIO Gift Studio, situat în curtea Johannes Honterus nr. 8, sau online de pe platforma Booktes, aici.

Prețul unui bilet este de 50 de lei pentru toate categoriile de vârstă. Se recomandă participarea copiilor cu vârste de peste 6 ani. În seara concertului, accesul este permis începând cu ora 18.15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.