Care este legătura dintre seniori, producătorii locali și Consiliul Local Brașov?


Activistul civic Radu-Valentin Paul propune o soluție prin care Consiliul Local să sprijine seniorii prin acordarea de bonuri valorice, care să fie cheltuite în magazine unde se găsesc produse din Brașov.
Radu-Valentin Paul a fost consilier local în Brașov, iar în prezent este președintele Asociației Brașovul
Altfel. Acesta a demarat zilele trecute o campanie prin care face publice idei pe care le-a strâns în ultimii ani, care aplicate ar sprijini comunitatea. Le-a numit simbolic “Gânduri pentru Brașov”.

Între acestea apare și una legată de veniturile seniorilor brașoveni. Din păcate sunt mulți seniori care au
venituri mici. El spune că acestea ar trebui să fie subvenționate de la bugetul local în așa fel încât fiecare senior să ajungă la un venit egal cu salariul minim net pe economie, care în prezent este aproximativ 1900 lei. Interesant este modul concret în care propune să se ofere acest sprijin. Acesta spune că ar trebui înființate de Consiliul Local magazine de tipul supermarket, în care să se găsească doar produse din municipiul Brașov. În cazul în care la două produse de bază nu există variante din municipiul Brașov, atunci să se aducă din județul Brașov. Dacă nu sunt nici la nivel de județ, atunci să se aducă din regiune, iar dacă nici în regiune nu sunt, atunci să fie produse din România.

Citeste și:  Sute de tineri au protestat în Piața Universității împotriva lui Călin Georgescu

  “Veniturile părinților și bunicilor noștri, care au ajuns la pensie, nu asigură un trai decent. Putem să
reglăm acest lucru printr-un efort comun și să oferim bani de la bugetul local în acest sens. Aș prefera ca din acești bani să rămână cât mai mulți în Brașov și să meargă către salariile brașovenilor. Cei mai mulți bani la bugetul local vin din impozitul pe salarii, deci ar fi un circuit corect al banilor. Din acest motiv propun Consiliului Local Brașov să deschidă o firmă, prin care să opereze magazine de tipul supermarket, în care să se găsească produse făcute de mâinile brașovenilor. În cazurile excepționale în care nu se găsesc produse din Brașov să fie produse din județul Brașov. Dacă nu sunt nici din județ, atunci din regiune sau din România, în nici un caz din import. Ideal ar fi ca această companie să fie un parteneriat public privat, pentru că aceste magazine trebuie să fie deschise publicului larg pentru cumpărături, nu doar celor care au bonuri de la Consiliul Local. Prin această metodă Consiliul Local sprijină seniorii și producătorii locali. Atenție! Când vorbesc de producătorii locali mă refer la tot ce se produce în Brașov, de la micul fermier până la o fabrică de lactate sau de haine. Cu siguranță că furnizorii acestor magazine vor fi aleși după criterii economice, dar criteriul primar să fie locația unde se produc. Ținând cont că parte din bani se întorc la bugetul local prin taxe și impozite, impactul real asupra bugetului este mai mic decât pare la prima vedere.
”, susține Radu-Valentin Paul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.