Un bloc din Făgăraș a fost „readus la viață” printr-o pictură murală

Un bloc din municipiul Făgăraș a fost readus la viață prin artă urbană, în misiunea tinerilor de la YouthBank de a transforma clădirile gri în opere de artă. O pictură murală, menită să atragă atenția asupra acțiunilor noastre care influențează viitorului copiilor.

Prima pictură murală din Făgăraș are 80 m² și a fost realizată de artistul vizual Popescool (Ionuț Popescu) din București, printr-un proiect al YouthBank, un program pentru tinerii liceeni al Fundației Comunitarea Țara Făgărașului. Desenul prezintă un copil cu privirea spre viitorul său, spre o lume în care tot ce avem acum s-a pierdut, a fost distrus pentru că nu am făcut nimic.

„Noi credem și manifestăm ideea ca trebuie să fim schimbarea pe care vrem să o vedem în lume. În esență, vrem să provocăm privitorul să reflecte la ce poate el să facă pentru a păstra natura și ce avem în jurul nostru, de la munți la râuri, pentru viitoarele generații”, a declarat, pentru bunaziuafagaras.ro, Ștefania Pică, inițiatoarea proiectului, acum studentă în Țările de Jos.

Citeste și:  Basmele românești corelate cu cele africane într-un nou proiect cultural-educativ la Brașov

Se dorește ca pictura murală să fie startul unei schimbări urbane în municipiul Făgăraș, dacă locuitorii și sponsorii se implică la fel de mult. Citește continuarea, aici.

foto: Sergiu Mihăilescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.