,,Specialiștii Institutului IPTANA, reprezentanții firmei Construcții SA Sibiu – cea care va realiza cele nouă componente ale Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, precum și cei de la firma de proiectare subcontractată de antreprenor s-au întâlnit astăzi cu președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, și cu membrii echipei de implementare a proiectului Aeroport Internațional Brașov-Ghimbav.
Discuțiile s-au axat pe aspecte privitoare la elaborarea proiectului tehnic, documentație care trebuie finalizată în termen de trei luni. S-au purtat discuții pe tema instalațiilor care trebuie proiectate în concordanță cu rețelele utilitare de pe amplasamentul viitorului aeroport.
Cu acest prilej, firma constructoare a primit ordinul de începere a contractului, respectiv demararea proiectului tehnic, și totodată a constituit garanția de bună execuție, reprezentând 10% din preţul contractului fără TVA, potrivit prevederilor acordului contractual încheiat între Județul Brașov și SC Construcții SA Sibiu pentru „Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte”.
Așadar, în următoarea perioadă, pe amplasamentul de la Ghimbav vor fi proiectate și construite nouă componente ale viitorului aeroport: clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto și drumul de acces între terminal și DJ 103C, drumurile tehnologice interioare, împrejmuirile și porțile, rețelele interioare, precum și platforma antisuflu.
După elaborarea proiectului tehnic și obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare, lucrările de execuție pentru cele nouă obiecte sunt preconizate să dureze opt luni.
Amintim că prețul total rezultat în urma procedurii de achiziție pentru proiectarea, execuţia şi finalizarea lucrărilor este de 34.026.900,82 lei (respectiv 1.232.778,06 lei pentru proiectare și 32.794.122,76 lei pentru execuție)”, se precizează într-un comunicat de presă a Consiliului Județean Brașov, remis brasovstiri.ro.
„Am avut discuții amănunțite cu proiectanții, deoarece vrem să ne asigurăm că nu vom întâmpina niciun fel de obstacol în proiectarea și construirea celor nouă obiecte. Am stabilit să ne întâlnim lunar, precum și ori de câte ori situația o impune, astfel încât să avem o comunicare directă și să rezolvăm orice problemă ar putea interveni”, a explicat, pentru brasovtv.com, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, la finalul întâlnirii.