Asociația pentru persoane cu dizabilități Sf. Haralambie a lansat proiectul Fii activ, adresat persoanelor cu dizabilități din Brașov

Asociația pentru persoane cu dizabilități Sf.  Haralambie a lansat proiectul Fii activ, un proiect care se adresează persoanelor cu dizabilități din Brașov sau care ajung în Brașov în aceasta vară.

Scopul proiectul e sa creeze activități adaptate interesante și atractive, acțiuni care să îi mențină activi pe membrii și voluntarii asociației, pe parcursul verii. Ei pot opta pentru dans adaptat, trasee montane și curs de fotografie.

Cursul de fotografie are loc la sediul asociației în perioada 21-27 iulie. Sub îndrumarea fotografei Cristina Bobe. Se desfășoară pe parcursul mai multor ore și participanții au ocazia sa descopere tehnici prin care fotografiile lor să iasă în evidență.

,,Îmi doresc să exersăm împreună cum să traducem ceea ce simțim în limbaj vizual, cum să facem diferența între a privi și a vedea și cum să comunicăm dincolo de hotarul pe care ni-l trasează cuvintele. În acest sens, vom face apel la creativitate exprimată prin fotografie, despre care cred că poate fi un instrument util pentru a distila stările emoționale de orice natură ar fi ele, pozitive sau negative. La final, nu pot decât să sper că fiecare persoană care va participa la cursul de fotografie își va fi descoperit mai mult vocea care să îi permită să îi cunoaștem universul interior, univers pe care aștept cu nerăbdare să îl cunosc, la rândul meu„, a declarat Cristina Bobe coordonatorul cursului de fotografie.

Citeste și:  RATBV introduce temporar linia 97

Proiectul include si ore de dans care vor avea loc la centrul de zi , în zilele de marti, vineri sau sâmbătă. Iar la finalul proiectului vom avea un flash mob în Piata Sfatului.  Dansul este o formă de terapie care face mult bine membrilor asociației noastre. Învățăm să sa ne exprimăm prin dans, indiferent de dizabilitatea dansatorului. Prin dans transformăm dizabilitatea în abilitate.

,,Sunt membru onorific și coregraf al asociației de peste 10 ani și sper ca tot mai mulți să vină alături de noi.  Este necesar să oferim ceva societății și să fim alături de societate dacă vrem să avem o societate bună si pozitivă. Sper ca lumea să se simte bine, să se distreze , să se cunoască între ei și muzica să fie punctul de legătură între acest moment si starea lor de bine„, spune Marius Grancea.

Citeste și:  Lucrările pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase din Brașov, gata de start

,,Activez în calitate de voluntar  din anul 2010 ca dansator și ulterior ca  si coregraf, am participat la foarte multe evenimente alături de beneficiarii asociației iar proiectul Fii Activ este un nou proiect frumos  plin de mișcare, distracție, emoție și cel.putin pentru mine împlinire sufletească. Îmi doresc din tot sufletul ca ei să se simtă minunat în acest proiect”, adaugă Tatiana David.

Traseele montane pentru persoanele cu dizabilități reprezintă provocarea noastră din aceasta vară. Cu fiecare pas pe care îl fac, echipați pentru munte, oamenii asociației câștigă și mai multă încredere in ei. Traseele montane din cadrul proiectului s-au născut din dorința membrilor și a mea de a ne depăși limitele, de a străbate rute noi și a petrece timp împreună în natură.

Citeste și:  Peste 300 de sesizări cu privire la săvârşirea unor fapte care contravin legislaţiei electorale

”Fac asta cu toată dragostea. Succesul lor e și succesul meu. Iubesc muntele și îmi doresc să împărtășesc cu oamenii aceștia pe care ii iubesc, pasiunea mea pentru trasee montane. Nu contează ritmul în care ajungi pe munte, contează cu cine faci acest traseu și cel mai important, contează să știi că ai îndrăznit”.

,,Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specializarea Psihologie, din cadrul Universității Transilvania din Brașov. Sunt consilier psihologic, psiholog clinician și psihoterapeut experiențialist și am experiență în lucrul cu tinerii, adulții și bătrânii, relații familiale și de cuplu, persoane din grupuri vulnerabile. Viața este un dar neprețuit, iar împreună putem să găsim sensuri care ne ghidează pașii către împlinire și autodepășire. În cadrul Asociației APDF Sf.Haralambie, am descoperit noi perspective asupra vieții, am întâlnit oameni minunați, dornici să se dezvolte și m-am descoperit pe mine în feluri care mă împlinesc!”, coordonatorul proiectului, Roxana Hosu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.