Directorul Festivalului Cerbul de Aur, în juriu la Ecoul Pietrei Craiului, un concurs național din Zărnești

Directorul Festivalului Internațional Cerbul de Aur, Smaranda Vornicu-Shalit, va face parte din comisia juriului, alături de alte personalități, în cadrul unui festival-concurs organizat în Zărnești. Festivalul Național de Muzică și Dans „Ecoul Pietrei Craiului” revine în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023, cu EDIȚIA ANIVERSARĂ, pe scena Casei de Cultură a orașului Zărnești, marcând astfel „10 ani de ECOU”! Tineri talentați din toate colțurile țării își vor arăta talentul în cadrul festivalului-concurs, în atenția juriului și a publicului.

Smaranda Vornicu-Shalit face parte din „garda de excelență” a celor mai devotați jurnaliști români și oameni de televiziune. A coordonat, realizat şi moderat numeroase producții TV, activând în cadrul Televiziunii Române. a fost implicată în proiecte majore ale Televiziunii Române, precum 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐂𝐞𝐫𝐛𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐀𝐮𝐫 – edițiile din 2018 și 2019, 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐯𝐢𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐒𝐨𝐧𝐠 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐞𝐬𝐭 2018, 2019 și 2020, programele dedicate Centenarului sau reflectarea Președinției române a Consiliului Uniunii Europene. A contribuit și la alte producții TVR, precum programele „Cerbul de Aur #Generații” și „Deschideți poarta soarelui” din 2020, New European Songbook – 2021, emisiunea matinal „Cu Capu’n Zori” sau evenimentele prilejuite de Ziua Culturii Naționale. În prezent realizează o emisiune de mare audiență: „Atelier de sănătate” pe TVR1. După cum sugerează și numele, Smaranda Vornicu este fiica celebrului și regretatului om de televiziune Tudor Vornicu, de la care a moștenit profesionalismul, creativitatea și pasiunea pentru micul ecran.

Foto. Smaranda Vornicu-Shalit

Festivalul „Ecoul Pietrei Craiului” cuprinde cinci secțiuni principale. Secțiunea de muzică populară, muzică pop repertoriu românesc și internațional, dar și secțiunea pentru dansuri, tradiționale și moderne. Evenimentul își propune descoperirea și promovarea acestor soliști români, oferindu-le șansa de a evolua live pe scenă și de a obține titluri, distincții și premii.

Citeste și:  Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară: 7 luni de impact cultural, educațional și comunitar în Delta Dunării

Soprana Felicia Filip, Ozana Barabancea, Smaranda Vornicu-Shalit, Nicola, Sava Negrean Brudașcu, regizorul de operă Cristian Mihăilescu, alături de alți specialiști din domeniul artistic, vor face parte din comisia de jurizare și vor aprecia fiecare moment în parte și vor stabili clasamentul final al competiției muzicale. Juriul va fi divizat în comisii, în raport cu fiecare gen muzical.

„Am inițiat acest festival pe vremea când aveam 16 ani. Încă de la început am avut susținerea Primăriei Zărnești și iată, am reușit împreună să transformăm acest festival într-o tradiție locală, dar cu Ecou național. La ultimele ediții au participat artiști din peste 25 de județe ale României. Iată că anul acesta am ajuns la o ediție aniversară care marchează 10 ani de Ecou. Asta înseamnă că festivalul este deja o tradiție, motiv pentru care știu că trebuie să continuăm. Ne vedem la Zărnești!”, a transmis Dragoș Popa, Președinte fondator al festivalului.

Citeste și:  Studiu - Românii vor cheltui cu 13% mai mulţi bani pentru sărbătorile de iarnă din acest an

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Artist pentru Artă, în parteneriat cu Primăria Orașului Zărnești, fiind inclus pe lista evenimentelor culturale care beneficiază de finanțare nerambursabilă, fiind sprijinit cu suma de 10.000 Lei.

​Informații suplimentare pot fi solicitate la adresa de e-mail centrulccv@gmail.com, pe pagina web www.ecoulpietreicraiului.com sau la telefon 0763.719.843.

Sponsori & Parteneri: Dino Parc Râșnov, Cabana Plaiul Foii Zărnești, Restaurantul Casa Rustică Zărnești, Compania AVON, Olympus Foods România, Kira Events Brașov, Pensiunea Tohanu Vechi și Visit Zărnești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.