Un studiu al Băncii Mondiale relevă faptul că peste 200.000 de români şi-ar dori să se mute la Braşov, pentru că apreciază nivelul calităţii vieţii. 35% dintre aceştia sînt tineri cu vîrsta de pînă la 30 de ani, ceea ce creează o premisă a întineririi populaţiei Braşovului în următorii ani, spun reprezentanţii Băncii Mondiale.
Studiul „Braşov – oraş magnet“ a fost realizat în cadrul contractului de consultanţă pe care Banca Mondială îl are cu Primăria Braşov, în realizarea strategiei de dezvoltare a zonei metropolitane. Echipa Băncii Mondiale care oferă asistenţa tehnică a prezentat, ieri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Primăriei Brașov, un raport de activitate. Potrivit reprezentanților Băncii Mondiale, studiul de regenerare urbană realizat în cadrul procesului de pregătire a caietului de sarcini pentru strategia de regenerare urbană a Braşovului a ajuns exemplu de bună practică în regenerare urbană.
Procesul de elaborare a noului Plan Urbanistic General al Braşovului a fost de asemenea un punct important al discuţiilor, în contextul în care PUG-ul Braşovului trebuie corelat din punct de vedere al conectivităţii, accesibilităţii şi compatibilităţii funcţionale cu cele ale localităţilor din zona metropolitană, mai ales cele din vecinătatea imediată a Braşovului.
„În contextul programului de consultanţă pe care îl avem în parteneriat cu Banca Mondială, s-au stabilit noi termene şi moduri de acţiune, iar anul 2019 va fi un an plin, în care agenda de lucru a tuturor celor implicaţi în acest proiect va fi foarte încărcată, cu atît mai mult cu cît elaborarea şi punerea în practică a strategiei de dezvoltare a Braşovului şi zonei metropolitane va pune un mare accent pe dezbateri publice în care vor fi implicate nu numai autorităţile locale, ci şi mediul de afaceri, mediul universitar, societatea civilă şi cetăţenii“, a declarat primarul George Scripcaru, potrivit unui comunicat de presă al Băncii Mondiale.