„Enescu, pe înțelesul tuturor”, vineri, în Foaierul Operei Brașov

Vineri, 22 septembrie 2023, de la ora 18.30, în Foaierul Operei Brașov, publicul brașovean este așteptat la recitalul-conferință „Enescu, pe înțelesul tuturor”. De asemenea, cu acest prilej, va fi prezentată o expoziție dedicată vieții și activității marelui compozitor, intitulată „George Enescu – un mare creator al secolului XX”, realizată de Muzeul Național „George Enescu” București, care conține imagini, fotografii și texte privind viața și opera lui George Enescu, cu accent pe capodopera „Oedipe”. Evenimentul se desfășoară sub egida Festivalului Internațional „George Enescu”.

Conceptul inedit al recitalului-conferință a prins contur în urma unei analize a celor șapte producții ale operei „Oedipe”, realizate în Statele Unite ale Americii, Italia și în România, de baritonul Ștefan Ignat și are în prim-plan interpretarea operei „Oedipe” prin prisma melosului popular, a ethosului românesc. Baladele, doinele, dansurile populare și bocetele – forme folcloric-muzicale specifice spațiului cultural românesc – vor fi exemplificate în contextul desfășurării liniei melodice și dramaturgice a operei „Oedipe”.

Citeste și:  Sesiune de pictură, în cadrul Programului „Săptămâna Verde”, organizată de Agenția pentru Protecția Mediului și Liceului Vocațional de Arte Plastice Brașov

Recitalul-conferință „Enescu, pe înțelesul tuturor” va fi susținut de baritonul Ștefan Ignat, solist al Operei Naționale din București, soprana Simona Bucur, acompaniați la pian de Roman Manoleanu, profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. 

În programul muzical al evenimentului sunt cuprinse fragmente din opera „Oedipe”, „Șapte cântece pe versuri de Clément Marot”, precum și „Pavana” și „Toccata” din „Suita pentru pian nr. 2, în re major, op. 10”.

Evenimentul ajunge, la Opera Brașov, la cea de 80-a prezentare, după ce a fost susținut în întreaga țară, precum și în străinătate!

Preț bilete: 30 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.