Proiecția filmului „Arsenie. Viața de apoi”, va avea loc pe 7 octombrie la Brașov

Noaptea Albă a Galeriilor la Brașov va proiecta cel mai recent film al regizorului Alexandru Solomon și produs de Micro Film în co-producție cu Paul Thiltges Distributions, Hi Film Productions – „ARSENIE. VIAȚA DE APOI”.

Sâmbătă 7 octombrie, începând cu orele 11, vor avea loc 3 proiecții consecutive ale filmului, cu acces în limita locurilor. Prețul unui bilet este de 40 lei și se poate achiziționa la intrare cash/card.

Acest road movie ne poartă pe urmele lui Arsenie Boca, într-un pelerinaj pus în scenă. Pelerinii și regizorul refac presupusele miracole atribuite părintelui, le dezbat și se confesează. Povestit prin ochii credincioșilor, observați de un regizor sceptic, filmul surprinde cum se reflectă societatea românească în imaginea acestui om care urmează să fie canonizat.

Citeste și:  Braşovul, inclus de Naţional Geografic în topul celor mai bune 25 destinaţii turistice de vizitat în 2025

Notă regizorală:

În miezul frustrărilor noastre, privirea hipnotică a unui călugăr mort de mai bine de trei decenii ne promite o lume mai bună. O lume dezamăgită, care și-a pierdut încrederea în orice, așteaptă de la acest viitor sfânt miracolul unor schimbări care nu s-au mai petrecut. Legenda părintelui Arsenie Boca – căci despre el este vorba – umple golul lăsat de deziluziile ultimilor 30 de ani. După o viață mai degrabă obișnuită pentru timpurile în care a trăit, Arsenie Boca se bucură de o viață de apoi ieșită din comun, devenind nu numai o figură salvatoare pentru milioane de oameni sau un brand omniprezent, ci și o icoană a timpurilor frământate pe care le trăim.

Citeste și:  Sesiune de pictură, în cadrul Programului „Săptămâna Verde”, organizată de Agenția pentru Protecția Mediului și Liceului Vocațional de Arte Plastice Brașov

Bio-filmo Alexandru Solomon: Alexandru Solomon, regizor şi director de imagine, este cunoscut pentru lungmetraje documentare ca „Marele jaf comunist” (2004), despre jaful Băncii Naţionale Române din 1959, pentru care a câştigat marele premiu la festivalul Mediawave (Ungaria), „Război pe calea undelor/ Cold Waves” (2007), un film despre Radio Europa Liberă, pe tema propagandei din timpul Războiului Rece, „Kapitalism – reţeta noastră” (2010), o revenire fictivă a dictatorului Nicolae Ceauşescu într-o nouă societate cu obiceiuri cunoscute ale oamenilor de afaceri, „România: Patru patrii” (2015), cu scriitorii Mircea Cărtărescu, Gabriela Adameşteanu, Florin Lăzărescu şi Norman Manea, și „Ouăle lui Tarzan” (2017), despre primul institut de primatologie din lume. Începând cu anul 2010, Alexandru Solomon predă la UNArte și este este președintele Asociației One World Romania. În 2016, a publicat monografia „Reprezentări ale memoriei în filmul documentar”.

Citeste și:  Proiectul de robotică și programare Meet and Code "O călătorie în Univers cu BIT și EVO", pentru elevii pasionați de astronomie și tehnologie a luat sfărsit

„ARSENIE. VIAȚA DE APOI” de Alexandru Solomon

Sâmbătă 7 octombrie | 11:00; 13:00; 15:00

Casa Alchimistului (Str. Republicii nr. 17, Brașov)

Intrare: 40 lei

*trei proiecții consecutive, să încapă toată lumea / alege ora potrivită pentru tine*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.