13 autoturisme staționate neregulamentar, ridicate în prima săptămână de când serviciul a devenit operațional

Pentru două dintre acestea, șoferii au plătit doar taxa de ridicare, având în vedere că s-au întors înainte de a fi transportate în zona de depozitare. Taxa minimă pentru recuperarea mașinilor este de 985 de lei, în primele 12 ore.

La o săptămână de la operaționalizarea serviciului de ridicare a autoturismelor staționate neregulamentar au fost înregistrate 16 dispoziții de ridicare emise de reprezentanții Poliției Locale. 11 autoturisme au fost ridicate și transportate în zona de depozitare, alte două au fost recuperate de șoferi în momentul în care începuseră operațiunile de ridicare, iar trei șoferi au plecat înainte să ajungă mașina de ridicări și au fost sancționați doar contravențional.

„În prima săptămână de când acest serviciu este funcțional au fost ridicate 13 autoturisme care puneau în pericol siguranța pietonilor și a celorlalți șoferi. Vorbim de mașini care staționau pe trecerile de pietoni, mașini care blocau un sens de circulație, unele parcate chiar în dreptul liniei continue, inclusiv în curbă. Doi dintre șoferi și le-au recuperat pe loc și au plătit doar taxa de 625 de lei pentru ridicarea autovehiculului. În celelalte 11 cazuri șoferii și le-au recuperat din zona de depozitare, de pe str. Hărmanului nr. 47K, vizavi de sediul RATBV. Nouă dintre ei și le-au recuperat în primele 12 ore, plătind o taxă de 985 de lei și un șofer a plătit taxa după două zile, suma achitată fiind de 1.285 de lei. Acum mai este o mașină în depozit, pentru care proprietarul trebuie să plătească, în acest moment, o taxă de 1.085 de lei. Pe lângă mașinile ridicate, Poliția Locală a întocmit și 199 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002(R)”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Citeste și:  Braşov: Patru bărbaţi, sancţionaţi după ce şi-au fotografiat buletinul de vot

Autoturismele staționate neregulamentar sunt ridicate în urma dispoziției unui polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov sau a dispoziției polițistului local.

Ridicarea mașinilor și eliberarea lor se va face non-stop. Mașinile staționate neregulamentar pot fi recuperate din spațiul special amenajat pentru depozitarea acestora, de pe str. Hărmanului nr. 47K, vizavi de sediul RATBV.

Recuperarea autovehiculelor se va face după plata unei taxe de minim 985 de lei, valabilă dacă mașina este recuperată în primele 12 ore de la momentul ridicării.

Serviciul de ridicare și de eliberare a autoturismelor funcționează 24 de ore din 24.

Conform regulamentului, tarifele pe care le vor plăti cei care parchează neregulamentar sunt:

Citeste și:  Ce te costă mita electorală?

– 625 de lei pentru ridicarea autovehiculului;

– 260 de lei pentru transportul acestuia la zona de depozitare;

– 200 de lei/24 h/vehicul taxa de depozitare.

Telefonul de contact al operatorului Tetkron SRL, în cadrul dispeceratului non-stop, este 0770-369.369.

Prevederi din regulament

Ridicarea vehiculului staționat neregulamentar se face în urma dispoziției polițistului, angajat al IPJ Brașov, sau a polițistului local. De la constatarea la fața locului a acestei contravenții și până la ridicarea vehiculului trebuie să treacă 5 minute, timp în care șoferul își poate lua vehiculul, fiind sancționat doar contravențional, cu amendă și/sau puncte de penalizare.

În cazul în care șoferul ajunge după ridicarea mașinii, va fi obligat să plătească, pe lângă amenda pentru contravenție, și tariful pentru ridicarea vehiculului.

Citeste și:  Cu ce se ocupă, de fapt, parlamentarii României?

În cazul în care vehiculul a fost transportat la locul de depozitare, deținătorul îl poate recupera oricând, după ridicarea taxelor de ridicare, transport și depozitare, programul pentru restituirea vehiculelor fiind non-stop.

Dacă vehiculul va fi recuperat în termen de până la 12 ore din momentul ridicării acestuia, se va plăti jumătate din taxa de depozitare vehicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.