Universitatea Transilvania din Brașov, în noul clasament Shanghai Ranking 2023, la egalitate cu Babeș Bolyai din Cluj-Napoca

Universitatea Transilvania din Brașov a înregistrat o creștere remarcabilă a numărului de apariții în topul Shanghai 2023, pe domenii de studii (2023 Global Ranking of Academic Subjects). Universitatea Transilvania este indexată la 3 categorii, alături de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, UMF Carol Davila din București și UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca. În clasament, cu două apariții, se mai află și Universitatea din București și USAMV Cluj-Napoca, în timp ce o apariție înregistrează Universitatea din Craiova, Universitatea Politehnica din București și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Universitatea Transilvania din Brașov se regăsește în clasament, la categoria Matematică – locul 401-500, la Științele vieții – Biologie umană, locul 201-300 și la domeniul Științe Agricole, locul 301-400. 

Citeste și:  ”Sigur Acasă”, proiect de prevenire a furturilor din locuințe

Clasamentul Shanghai 2023 pe domenii de studii a inclus 1900 de universități din 104 țări. 

Clasamentul 2023 Global Ranking of Academic Subjects se bazează pe o serie de indicatori academici și date colectate pentru a măsura performanța universităților mondiale la disciplinele respective, inclusiv rezultatele cercetării, influența cercetării, colaborarea internațională, calitatea cercetării și premiile academice internaționale obținute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.