Primăria Brașov a lansat selecția de programe sportive pentru finanțarea nerambursabilă a sportului de performanță

Primăria Brașov a lansat, la începutul acestei săptămâni, anunțul de participare privind selecția în anul 2023 a programelor sportive aferente sezonului competițional 2023- 2024 propuse spre finanțare nerambursabilă din bugetul local al Municipiului Brașov, în conformitate cu HCL 728/31.10.2023.

De această finanțare nerambursabilă pot beneficia cluburile sportive de drept privat înfiinţate pe raza administrativ-teritorială a municipiului Brașov, constituite ca persoane juridice fără scop patrimonial, deţinătoare ale certificatului de identitate sportivă în ramura sportivă, afiliate la Federații de specialitate sau Asociația Județeană pe ramură de Sport.

,,În această săptămână am lansat selecția pentru finanțarea cluburilor sportive de  drept privat, în cadrul programului <<Promovarea Sportului de performanță>>. Am avut mai multe discuții cu cluburile sportive brașovene, astfel încât, în urmă cu câteva săptămâni, am putut veni în fața Consiliul Local cu o nouă metodologie pentru finanțarea sportului de performanță corespunzătoare nevoilor cluburilor brașovene care, indiferent de ramura sportivă, aduc performanțe orașului nostru. Copiii, tinerii, comunitatea brașoveană au nevoie de modele pe care să le urmeze și să îi facă mândri că sunt brașoveni. Tocmai de aceea Municipalitatea are un rol important și în susținerea sportului de performanță, pe lângă cel de masă. Una dintre problemele majore ridicate de aceste cluburi era faptul că în primele luni ale anului, din cauza constrângerilor legate de aprobarea bugetului național, apoi local și de lansarea ghidurilor de finanțare nerambursabilă erau în situația ca, deși majoritatea sunt în plin sezon, să nu poată beneficia de sprijin public. Anul acesta am gândit această susținere sportivă să fie pe sezon competițional, nu doar pe an bugetar. Deși în acest moment, din cauza prevederilor OUG 90/2023, nu putem încheia contractele de finanțare, sperăm ca în primele zile din ianuarie să le putem semna, iar cluburile să își poată desfășura activitatea sportivă în condiții optime”, a precizat primarul Allen Coliban. 

Citeste și:  Braşov: Patru bărbaţi, sancţionaţi după ce şi-au fotografiat buletinul de vot

Pot depune solicitări de finanțare structurile sportive de drept privat care îndeplinesc mai multe condiții, printre care: să aibă sediul în raza administrativ-teritorială a Municipiului Brașov; să fie afiliate la o federație sportivă națională de specialitate sau asociație județeană pe ramură de sport; să aibă o contribuție financiară de minim 10% din valoarea totală a finanțării; să nu aibă datorii la bugetul local sau bugetul de stat.

Criteriile de evaluare pe baza cărora se va stabili punctajul final de către comisia de evaluare sunt: relevanța obiectivelor programului propus; valoarea sumelor atrase; numărul de sportivi legitimați, participanți în competițiile organizate de federație pe acea ramură sportivă; valoarea și complexitatea calendarului sportiv anual; nivelul competiţional la care activează secţia/structura; participare în ediția competițională națională în anul precedent; sportivi promovati către liga superioară sau loturi naționale în ultimele 3 sezoane; vizibilitatea programului; în ce măsură bugetul este clar, realist şi detaliat pe capitole de cheltuieli.    

Citeste și:  Lansarea volumelor „Lebăda neagră de pe Balaton” și „Lebăda neagră de pe Bosfor”, coordonate de Romeo Couți, la Librăria „Șt. O. Iosif” din Brașov

Conform anunțului de participare, data limită pentru depunerea propunerilor de proiect este 12.12.2023, ora 14.00.

Selecția și evaluarea proiectelor în vederea obținerii finanțării nerambursabile se va face de către Comisia de evaluare, în perioada 12.12.2023 – 15.12.2023.

Semnarea contractelor de finanțare se va putea face după 31.12.2023, dată la care își încetează aplicabilitatea OUG 90/27.10. 2023, pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar asumată prin Programul de convergență, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.