Ce se întâmplă la Brașov de 1 Decembrie 2023. Programul complet al evenimentelor

Instituția Prefectului Județul Brașov și Garnizoana Brașov vă invită vineri, 1 Decembrie 2023, la ceremonia dedicată Zilei Naționale a României.

Ceremonia va avea loc în municipiul Brașov, pe Bulevardul Eroilor (zona Pieței Tricolorului – Modarom), începând cu orele 12:00și va debuta cu întâmpinarea prefectului județului, însoțit de comandantul Garnizoanei Brașov. După salutul drapelului de luptă, muzica miltară și militarii din detașamentul constituit vor interpreta Imnul Național al României. Va urma oficierea serviciului religios. În continuare, prefectul județului și comandantul Garnizoanei vor susține alocuțiuni referitoare la însemnătatea evenimentului.

În încheierea ceremoniei vor defila militari reprezentând Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, precum și mijloace tehnice aparținând Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Nicolae Titulescu”, Grupării Mobile de Jandarmi ”Burebista”, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Țara Bârsei” al județului Brașov și Direcției Regionale Vamale Brașov.

Citeste și:  Percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei reţele implicate în săvârşirea de infracţiuni asociate criminalităţii organizate

În premieră, la defilare va participa și un pluton de militari francezi aparținând Grupului de Luptă Avansat Consolidat al NATO din România, de la Baza militară Cincu.

De asemenea, o formație de aeronave aparținând Aeroclubului Teritorial „Iosif Șilimon” Brașov va survola zona de desfășurare a ceremoniei.

De la orele 18:00, va avea loc o retragere cu torțe a 6 plutoane de militari, însoțiți de muzica militară, pe itinerarul Piața Sfatului – Strada Mureșenilor – Bulevardul Eroilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”.

6 thoughts on “Ce se întâmplă la Brașov de 1 Decembrie 2023. Programul complet al evenimentelor

  1. Multumim! Copiii noștri vor fi fericiti , dar și noi adulții, bineînțeles!
    La multi ani , România!
    La multi ani, români!
    Dumnezeu sa binecuvinteze Romania!

  2. se cuvine sa multumim totusi celor care serbeaza obligatoriu la datorie, aceasta sarbatoare
    La multi ani tuturor care ne pregatesc aceste festivitati ….de la vladica la opinca !!!

    La multi ani Romania, locul unde ne regasim ca neam , limba si traditii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.