Patriarhul Daniel: Iisus nu încurajează resemnarea, ci apreciază credința celor care doresc să-și schimbe viața

„Iisus nu încurajează fatalismul sau resemnarea, ci apreciază credința celor care doresc să-și schimbe viața și fizic, și duhovnicește”, a spus Patriarhul Daniel duminică, într-un cuvânt de învățătură despre Evanghelia Vindecării orbului din Ierihon.

În timp ce orbul striga la Iisus să îl miluiască, cei din jur îi spuneau să tacă, fiindcă percepeau orbirea fizică a lui Bartimeu ca pe o fatalitate, a explicat Preafericirea Sa.

„Dar, în mod surprinzător, bolnavul nu voia să se resemneze, voia să-și schimbe viața, voia să recapete sănătatea ochilor săi și, ca atare, strigă, insistă. Are rugăciune puternică și rugăciunea sa este stăruitoare.”

„Prin aceasta, învățăm din Evanghelia de astăzi că sănătatea trebuie căutată, trebuie cerută și că Iisus Hristos dorește ca omul să fie sănătos și să fie bucuros, să vadă creația lui Dumnezeu cu ochii săi și să se bucure văzând fețele semenilor săi”, a continuat Patriarhul României.

Citeste și:  Se dă startul înscrierilor pentru furnizorii de formare profesională care doresc să participe la programul Start-Up Nation 2024

„Acest orb de la Ierihon, care strigă «Iisuse, Fiului David, miluiește-mă!» devine un dascăl pentru toți cei care sunt suferinzi sau bolnavi, și anume îi îndeamnă să aibă credință puternică și să stăruiască în rugăciunea lor. Iisus nu consideră boala omului o fatalitate sau o stare firească, deși unii s-au obișnuit cu ea, ci El este sensibil la starea de suferință sau de neîmplinire și nefericire a omului.”

„Domnul Iisus Hristos dorește ca omul să viețuiască în mod firesc, adică sănătos și bucuros”, a mai spus Părintele Patriarh Daniel.

„Chiar dacă boala trupului este incurabilă, trebuie cultivată sănătatea sufletului prin pocăință, prin rugăciune, prin cuvântul bun și prin apropierea de Dumnezeu și de semeni.”

Citeste și:  Autobuzele RATBV care circulă pe linia 130 nu vor mai deservi stația ”Caragiale”, pe sensul de deplasare spre capătul de linie Râșnov

Citește continuarea materialului, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.