Un nou pas în demersurile privind înfiinţarea Liniilor Aeriene Române

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), instituţia care a lansat în acest an proiectul privind înfiinţarea unei companii aeriene care să conecteze principalele oraşe ale ţării, a organizat în parteneriat cu Regional Air Services Tuzla un eveniment de prezentare a unei aeronave cu 19 locuri, pretabilă pentru operarea unor astfel de curse.

Gazda evenimentului care a avut loc miercuri, 13 decembrie, a fost Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav şi Consiliul Judeţean Braşov reprezentat prin preşedintele Todorică-Constantin Şerban.

„Proiectul propune înfiinţarea unui operator aerian care va aparţine acelor consilii judeţene ce urmează să intre în această formă asociativă pe care ne-o propune Camera de Comerţ şi Industrie a României. (…) Ceea ce urmează să stabilim este oportunitatea acestui demers şi în prezent se lucrează la o astfel de documentaţie care să arate dacă asocierea şi investiţiile pe care le presupune ea sunt necesare şi oportune. Trebuie să vedem şi care este costul pentru fiecare consiliul judeţean. Important este să clarificăm, prin intermediul unor dezbateri publice, dacă potenţialii beneficiari ai acestor curse aeriene interne – oamenii de afaceri, cadrele medicale, practic toţi cetăţenii care doresc să călătorească, chiar au nevoie de ele”, a declarat preşedintele CJ Braşov.

Citeste și:  Ministerul Muncii și Solidarității Sociale organizează primul Târg de oferte de formare profesională

Amănunte despre demersul CCIR sunt disponibile aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.