Zece ani de la târnosirea Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Ghimbav

Comunitatea credincioșilor din orașul Ghimbav, județul Brașov, a sărbătorit 10 ani de la târnosirea Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitate, potrivit mitropolia-ardealului.ro . Momentul aniversar a fost marcat la sărbătoarea Sfântului Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, prin Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și de sfințirea icoanelor pictate la exteriorul locașului de cult reprezentând pe cei 12 Sfinți Apostoli. Ierarhul a sfințit aceste icoane în mozaic prin ungere cu Sfântul și Marele Mir și prin stropire cu apă sfințită, iar mai apoi a oficiat Sfânta Liturghie în biserica amintită. În soborul slujitor s-au aflat vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, ctitorul locașului de cult, părintele Dumitru Comșa, cei doi parohi din Ghimbav, părintele Daniel Puia-Dumitrescu și părintele Călin Constantin Comșa, precum și alți slujitori ai sfintelor altare.

Citeste și:  Polițiștii brașoveni, în campanie de informare pentru siguranța rutieră și utilizarea responsabilă a materialelor pirotehnice în perioada sărbătorilor

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul „Anatoly” din Brașov.

Cuvântul de învățătură de la Sfânta Liturghie a fost rostit de arhimandritul Ioachim Tomoiagă.

„Îl cinstim astăzi pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie cu titulatura «Izvorâtorul de Mir» pentru că în locul în care a fost martirizat, în locul în care a pătimit el pentru credința sa în Fiul lui Dumnezeu, Care a venit și S-a Întrupat pentru noi și pentru a noastră mântuire, în locul în care a fost chinuit și ucis pentru credința sa, a izvorât mir vindecător”, a subliniat părintele Ioachim Tomoiagă.

„Crucea șaguniană”

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurențiu l-a hirotesit iconom stavrofor pe părintele Daniel Puia-Dumitrescu și a oferit distinția „Crucea șaguniană pentru clerici” părintelui Călin Constantin Comșa, în semn de apreciere a activității pastoral-misionare și sociale de la biserica nouă din Ghimbav undefuncționează și un centru socio-cultural. De asemenea, binefăcătorii locașului de cult au primit acte de cinstire.

Citeste și:  Bradul de Crăciun al clubului Kids Tâmpa Brașov a umplut sala cu aproape 1000 de sportivi ai Brașovului

„Sfinții sunt pentru noi cei mai apropiați de Dumnezeu rugători, pentru că ei L-au imitat pe Hristos dăruindu-și Lui viața lor și unii chiar prin sacrificul suprem, de aceea martiriul este o mărturisire prin jertfa vieții adusă Mântuitorului Iisus Hristos”, a spus ierarhul în cuvântul său.

Sărbătoarea s-a încheiat cu festivitatea de premiere a celor mai merituoși elevi participanți la Școala de Vară „Academia de Timp Liber” organizată de Parohia Ghimbav 1 și Asociația Social-Culturală „Drept în inimă”. Peste 120 de elevi au participat la atelierele școlii de vară de la Ghimbav și au avut parte de experiențe de neuitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.