Pompierii militari, la datorie pentru salvarea de vieți și bunuri

În cursul zilei de ieri, la nivel național, s-au înregistrat 1.586 de situații de urgență la care salvatorii au răspuns cu promptitudine. 

În acest interval, cele mai multe misiuni au fost desfășurate de către echipajele SMURD, care au asistat medical 1.368 de persoane, aflate în dificultate.

De asemenea, ieri, pompierii militari au acționat în 150 de situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, 7 persoane aflate în situații critice fiind salvate datorită răspunsului optim furnizat de către echipajele operative.

Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea celor 74 de incendii produse la nivel național, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale.

Citeste și:  Cu ce se ocupă, de fapt, parlamentarii României?

Astfel, atragem atenția asupra faptului că, în ultima perioadă, s-au înregistrat foarte multe incendii la locuințe, care au fost soldate cu pierderi de vieți, precum și cu pagube materiale considerabile. Statisticile arată că peste 500 de persoane vârstnice își pierd viața sau sunt rănite, în fiecare an, în urma incendiilor produse la locuințe.

Pentru preîntâmpinarea acestor situații tragice, readucem în atenția opiniei publice campania națională de informare derulată de instituția noastră, destinată persoanelor vârstnice sau cu diferite dizabilități, care îndeamnă la responsabilizare, inclusiv aparținătorii.

Nu uitați!

❗ curățați cel puțin o dată pe an coșul de fum și manifestați prudență maximă la utilizarea sobelor sau a altor echipamente folosite pentru încălzirea locuinței;

Citeste și:  Ce te costă mita electorală?

❗ stingeți întotdeauna focul în sobă înainte de culcare și nu folosiți mijloace de încălzire (sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme) cu defecte sau improvizații;

❗ dotați locuința cu detectoare de fum și detectoare de gaze. Alarma produsă de aceste echipamente vă poate avertiza, în cazul producerii unui incendiu sau atunci când au loc scăpări de gaze.

Pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență ce pot apărea și care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor, dinamica operativă va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor care se impun gestionării cu eficiență a acestora.

Pentru mai multe informații, accesați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, care este disponibilă, gratuit, din App Store și Google Play.

Citeste și:  Ce te costă mita electorală?

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.