Ministrul Educației, despre abuzurile la cele trei licee din Brașov: ‘Este o discriminare’

Mai multe asociaţii de elevi din România solicită Ministerului Educaţiei Naţionale să trimită Corpul de Control la Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov la trei colegii naţionale din municipiul Braşov, care condiţionează continuarea studiilor elevilor la unitatea şcolară respectivă de obţinerea unei anumite medii, în caz contrar elevii fiind obligaţi să se transfere la alt liceu.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru edupedu.ro că această prevedere reprezintă o discriminare. „Este o discriminare şi eu cred că nu putem să facem asemenea lucruri. Am vorbit cu inspectoarea generală şi m-am înţeles cu domnia sa că le recomandă să elimine din regulamentul de funcţionare al şcolii această prevedere conform căreia părintele semnează că îşi retrage copilul dacă nu ia 8. Nu trebuia să intre aşa ceva într-un regulament, pentru că nu există o prevedere cu putere normativă mai mare care să prevadă acest lucru. Ca urmare, era ilegal, să spunem aşa”, a afirmat ministrul Educaţiei.
În regulamentele unităţilor de învăţământ respective se precizează că elevii care nu obţin la sfârşitul anului şcolar media generală de 8.50, mediile generale la limba română şi matematica de minimum 8 sau media generală la purtare de miminum 9.50 sunt declaraţi necorespunzători cu standardele şcolare asumate de părinte în momentul înscrierii şi nu vor mai frecventa cursurile colegiului fiind obligaţi să se transfere la alte şcoli, pentru anul şcolar următor.

Citeste și:  Muzeul de Artă Brașov, închis pentru vizitare, până pe 7 mai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.