Romfilatelia introduce în circulație joi, o emisiune filatelică tradițională, „Zodiacul chinezesc”

Pentru colecționarii de mărci poștale și pentru amatorii de previziuni ale destinelor personale, Romfilatelia introduce în circulație joi, 8 februarie a.c., o emisiune filatelică tradițională, ,,Zodiacul chinezesc. Anul Dragonului de lemn”, compusă dintr-un timbru cu valoarea de 25 lei și un plic „prima zi”. Vedeta mitologică, întruchipată anul acesta de Dragon, este ilustrată inventiv pe timbru într-o atitudine plină de optimism și energie, desenul corpului reunind cifrele anului 2024, armonios, într-un tot unitar.

Zodiacul chinezesc corespunde unei perioade de aproximativ un an. Zodiile încep cu Anul Nou chinezesc, în a doua Lună Nouă după solstițiul de iarnă, de aceea nu este sărbătorită mereu la aceeași dată. Este divizat în 12 secțiuni, dar fiecare dintre acestea aparține unui animal: tigru, iepure, dragon, șarpe, cal, capră, maimuță, cocoș, câine, porc, șobolan, bou. Un ciclu al Zodiacului chinezesc durează 60 de ani. În acest timp, toate zodiile trec, pe rând, prin fiecare dintre următoarele cinci elemente: metal, apă, lemn, foc și pământ.

Citeste și:  Ce te costă mita electorală?

Anul Nou chinezesc 2024 începe la 10 februarie 2024 și se încheie la 28 ianuarie 2025. Este Anul Dragonului de lemn.

Conform prezicerilor, Anul 2024 va fi caracterizat de aspecte practice și bogăție materială.

Dragonul este perceput în tradiția chinezească, drept simbol al puterii imperiale și al principiului masculin, Yang, asociat cu stabilitatea și fiabilitatea.

Copiii născuți în anul 2024 se vor remarca printr-o personalitate puternică și independentă. Încrezători și curajoși, vor fi evidențiați pentru curiozitatea lor, abilitatea de a aplana stări conflictuale și lipsa de teamă în fața concurenței.

Potrivit astrologilor, Anul 2024 va oferi fiecăruia șansa de a-și simți propria forță și de a participa la evenimente de amploare, într-o lume regăsită într-un mediu de progres vizibil în toate domeniile vieții la care adăugăm o îndeplinită speranță de pace și concordie.

Citeste și:  Cu ce se ocupă, de fapt, parlamentarii României?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.