Firmele care angajează deținuți nu plătesc asigurări de sănătate, sociale sau fond de șomaj

Autoritățile caută soluții pentru impulsionarea pieței muncii, în condițiile în care România se confruntă cu o criză tot mai accentuată în acest domeniu. Ministrul Justiției a transmis companiilor din România care se plâng de lipsa forței de muncă faptul că în penitenciarele din țară sunt la această oră 7.000 de deținuți care vor să muncească și pot fi oricând angajați.

„Așteptăm noi, prin ANP, solicitări din partea antreprenorilor români care n-au forță de muncă, din partea mediului de afaceri, din partea mediului economic din România, pentru că există disponibilitate și toată deschiderea pentru a colabora în acest sens. Sistemul penitenciar poate să ofere o forță de muncă disciplinată și ordonată”, a declarat ministrul justiției, Alina Gorghiu, citată de Rador.

Citeste și:  Se dă startul înscrierilor pentru furnizorii de formare profesională care doresc să participe la programul Start-Up Nation 2024

Firmele care angajează deținuți nu plătesc asigurări de sănătate, sociale sau fond de șomaj

Alina Gorghiu spune că firmele care angajează deţinuţi nu plătesc asigurări de sănătate, asigurări sociale sau fond de şomaj, iar paza şi hrana deţinuţilor sunt asigurate de către locul de deţinere, fără a implica alte cheltuieli din partea beneficiarului.

”Estimările, în acest moment, din sistem indică o medie de aproximativ 7.000 de deţinuţi care ar vrea să muncească, dar fie nu sunt solicitări din partea mediului de afaceri, fie nu sunt suficiente escorte”, mai spune ministrul.

Foto. Freepik.com @ wirestock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.