Contractul pentru studiul de fezabilitate pentru modernizarea Transfăgărășanului a fost semnat

Contractul pentru studiul de fezabilitate care va fi necesar pentru modernizarea Transfăgărășanului – care este a doua cea mai înaltă cale din țară, după Transalpina – a fost semnat. Proiectantul are un a pentru a prezenta propunerile tehnice, ceea ce ar permite șoselei cele mai frumoase din țară să rămână deschisă timp de mai multe luni. În zonele cu risc de căderi de pietre/avalanșe vor fi construite copertine de protecție din beton.

,,Încă un pas important pentru modernizarea Transfăgărășanului ! Am semnat astăzi Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate (documentația de avizare a lucrărilor de interventii) pentru sectorul DN 7 C  cuprins între km 104+000 și km 130+800. Compania RUTIER CONEX XXI SRL are la dispoziție 8,4 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport (PT ) și 12 luni pentru finalizarea contractului. În baza acestui contract trebuie stabilite soluții tehnice a căror aplicare să permită circulația pe Transfăgărășan pentru o perioada de timp cât mai îndelungată (de preferat pe tot timpul anului), inclusiv pe secțiunea Piscu Negru- Cabana Bâlea Cascadă. Soluțiile identificate trebuie să ofere în primul rând un grad ridicat de siguranță a traficului rutier”, a declarat Cristian Pistol, directorul CNAIR.

Citeste și:  Brașovul, în competiția pentru un viitor verde: printre cele 15 orașe din România care visează la neutralitate climatică

Modernizarea Transfăgărășanului va fi un proiect complex și costisitor. Cu toate acestea, beneficiile aduse siguranței rutiere, turismului și economiei locale vor justifica investiția.

Foto. Freepik.com @ frimufilms

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.