Pacienți în suferință: Extinderea Hospice Casa Speranței, blocată de administrația județeană

Fundația Hospice Casa Speranței, care oferă îngrijire paliativă pentru aproximativ 5.000 de brașoveni anual, se confruntă cu o situație dificilă. Proiectul lor de extindere a spațiului în Parcul Mârzescu a fost respins de două ori de administrația județeană Brașov.

Motivul respingerii rămâne neclar

Motivul exact al respingerii nu a fost clarificat, existând diverse explicații oferite de administrație. Unul dintre motive ar fi intenția de a construi un centru regional pentru fibroza chistică pe terenul vizat. Totuși, necesitatea și fezabilitatea acestui centru sunt puse sub semnul întrebării de către consilierul județean Marius Stoianovici.

Consilierul județean Marius Stoianovici consideră nejustificată construirea în Brașov a unui centru regional pentru fibroza chistică în condițiile în care anul trecut, la nivel național, erau diagnosticați cu această boală 228 de pacienți, în timp ce numărul bolnavilor oncologici care au nevoie de îngrijiri paliative se apropie de 200.000 pe an în toată țara, relatează Radio România Brașov.

Citeste și:  Ce te costă mita electorală?

Lipsa de sprijin din partea autorităților

Mălina Dumitrescu, unul dintre membrii fondatori ai Fundației, a declarat că lipsa de sprijin din partea autorităților este o surpriză neplăcută, având în vedere misiunea importantă a organizației. Fundația Hospice Casa Speranței este un centru de excelență în Europa de Est și oferă educație pentru personalul din domeniul îngrijirii paliative din România.

”Solicitarea noastră către Consiliul Județean a venit în momentul în care ne dăm seama că sunt tot mai multe cereri de îngrijire paliativă pentru bolnavi, atât oncologici, cât și copiii cu orice fel de patologii limitatoare de viață. Am vrut să ne extindem și vrem în continuare. Este visul nostru să extindem acest serviciu, pentru că suntem centru de excelență în Europa de Est, avem și parte de educație a personalului din România și mi s-ar părea un act de normalitate să putem să construim pe acest teren, așa cum este prima clădire pe care am deschis-o în 2002, pe strada Site, în parcul Mârzescu. Așa mi s-ar părea firesc ca suportul din partea autorității să fie pentru a putea extinde serviciile aici, în aceeași locație”, a declarat Mălina Dumitrescu, citată de Radio România Brașov.

Citeste și:  Cu ce se ocupă, de fapt, parlamentarii României?

HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere și un centru socio-medical la Adunații Copăceni destinat exclusiv copiilor pacienți și familiilor acestora. În cei 32 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru aproape 45.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

Citeste și:  Ce te costă mita electorală?

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.