Investiție în sport: Primăria Brașov lansează licitația pentru modernizarea a 25-27 de terenuri de sport

Primăria Brașov a publicat, săptămâna aceasta, licitația pentru acordul cadru având ca obiect „Amenajarea și reabilitarea terenurilor de sport din Municipiul Brașov”, ce include amenajarea și modernizarea a aproximativ 25 – 27 de terenuri de sport în cartiere și la unitățile de învățământ. Acest acord va fi valabil în următorii 3 ani, valoarea estimată a contractului fiind de 14,7 milioane de lei, fără TVA.

Obiectul acestui contract constă în furnizarea și amplasarea de suprafețe de joc sintetice, furnizarea și montarea de garduri metalice, aplicarea de marcaje specifice fiecărui tip de sport cu mingea, amenajarea de piste de alergare din tartan, furnizarea și amplasarea de panouri de baschet, porţi de handbal, fotbal, plase textile pentru porți, tribune pentru suporteri.

,,Practicarea sportului – atât la nivel profesionist, cât mai ales la nivel de masă – înseamnă garanția sănătății unei comunității. Din păcate, până la pandemie am văzut cu toții cum atât copiii și tinerii, cât și adulții și-au pierdut interesul pentru mișcare, fie că vorbim de practicarea sportului în cartiere, fie că vorbim de orele de sport de la școală, iar asta afectează nivelul nostru de sănătate. Motivațiile au fost diverse, de la reducerea importanței sportului în programa școlară, la lipsa dotărilor și echipamentelor. Acum observăm o revigorare a dorinței brașovenilor de a face mișcare și este de datoria noastră să le asigurăm infrastructura necesară, atât în cartiere, cât și la școlile și liceele din oraș. Anul trecut am reușit să amenajăm 31 de terenuri de sport, iar de anul acesta vrem să începem lucrările pentru alte cel puțin 25 de astfel de terenuri, de la piste de alergare, la terenuri de baschet, fotbal sau multisport. Obiectivul nostru este de a le reda brașovenilor bucuria practicării sportului, iar pentru asta vom continua să investim în tot ceea ce înseamnă infrastructura sportivă și dotările necesare”, a precizat primarul Allen Coliban.

Amenajarea și reabilitarea terenurilor de sport se va realiza prin: împrejmuirea cu garduri metalice, cu scopul asigurării unor spații sigure și confortabile jucătorilor, dar și pentru prevenirea distrugerii bunurilor; montarea unor suprafețe de joc sintetice specifice fiecărui tip de sport cu mingea – tartan, module din polipropilenă, gazon sintetic; aplicarea de marcaje rezistente; montarea de panouri de baschet, porți metalice de fotbal sau handbal robuste, fixate în sol prin betonare, dotate cu plase textile; realizarea de piste de alergare cu suprafețe sintetice; realizarea de tribune mobile pentru spectatori, rezistente în mediul exterior.

Citeste și:  Cu ce se ocupă, de fapt, parlamentarii României?

Suprafețele sintetice modulare solicitate vor fi certificate FIVB (Federația Internațională de Volei), FIBA (Federația Internațională de Baschet) – atât pentru jocul de 3 la 3 cât și pentru jocul de 5 la 5 și IHF (Federația Internațională de Handbal), pentru a se putea organiza competiții naționale și internaționale.

Modalitatea de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate-preț, în care propunerea financiară reprezintă 80 de puncte, iar garanția extinsă a lucrărilor și echipamentelor este 20 puncte.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10.04.2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.