Brașov2050: Un think-tank pentru un viitor mai bun al Brașovului

Think-tank-ul Brașov2050 lansează un proiect ambițios de a oferi soluții concrete pentru îmbunătățirea calității vieții în municipiul și județul Brașov. Evenimentul de lansare va avea loc pe 14 martie, începând cu ora 18.00, la Hotel Qosmo Brașov, și va reuni experți din diverse domenii, reprezentanți ai administrației publice locale și cetățeni interesați de viitorul Brașovului.

Obiectivul inițiatorilor acestui proiect îl reprezintă generarea de analize, cercetări și rapoarte de sustenabilitate socială, cu scopul de propune comunității soluții de creștere a calității vieții.

Experți, lideri de opinie sau activiști sunt aduși împreună de o idee simplă și un scop nobil: împreună suntem mai eficienți în identificarea de soluții inovatoare pentru a construi o societate mai echitabilă și sustenabilă.

Citeste și:  Ce te costă mita electorală?

Tema conferiței de joi, 14 martie, este Impactul tehnologie asupra educației și a calității vieții nostre. Pe lista invitaților îi regăsim pe Andi Moisesc (Producător TV/Dj / Media star), Raluca Negulescu-Balaci (Director Executiv, UiPath Foundation) și Dr. Romulus Oprica (Sociolog.)

CALITATEA VIEȚII

Atractivitatea unei locații este dată și de percepția cetățenilor asupra calității vieții pe care acea locație o poate oferi. Experții din acest grup vor analiza și identifica soluții pentru creșterea calității vieții în Brașov. 

EDUCAȚIE

La mai puțin de 15 km de orașul Brașov sunt localități în care elevii merg la școală pentru un corn și-o pungă cu lapte. Abandonul școlar în afara municipiului este la cote alarmante iar contextul provocat de Covid-19 este un element de risc suplimentar pentru creșterea abandonului școlar. Obiectivul specialiștilor din acest grup este să identifice soluții pentru diminuarea abandonului școlar în județul Brașov. 

Citeste și:  Cu ce se ocupă, de fapt, parlamentarii României?

DEZVOLTARE LOCALĂ

Înțelegerea nevoilor comunităților, punerea lor în contextul actual și explicarea corectă a realității și a obiectivelor de dezvoltare reprezintă cheia determinării proceselor participative și a dezvoltării locale. Dezvoltarea locală sustenabilă este tema asupra căreia experții implicați în acest task-force vor dezbate și vor identifica soluții practice spre a fi implementate în comunitate.

De ce Brașov2050? Explică dr. Romulus OPRICA, director Asociația Brașov 2050: Pentru că în 2015, când am împlinit 35 de ani, am realizat că și următorii 35 vor trece cel puțin la fel de repede și am dorit să las ceva în urma mea. Pentru că, poate, sunt prea egoist să mă implic în politică dar sunt pregătit să mă implic în politici. Pentru că, la fel ca mine, mulți oameni foarte bine pregătiți sunt gata să ofere timpul și experiența lor pentru o comunitate mai faină, din care să-ți fie drag să faci parte. Deja ne-am strâns câțiva și vor mai veni și alții în viitor. Pentru că și instituțiile și politicienii au nevoie de analize de bună calitate venite dinspre societatea civilă. Pentru că timpul trece mult prea repede iar momentul de a acționa este acum. Vă așteptăm alături de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.