Câteva familii din Brașov se află în situații critice. Guvernul le-a sărit în ajutor

Un număr de 299 de familii şi persoane singure aflate în situaţii critice vor primi ajutoare de urgenţă în valoare de 1.073.250 lei, decizia fiind luată de Guvern în baza anchetelor sociale efectuate de agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, a anunţat, luni, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS).

Astfel, Hotărârea aprobată luni de Executiv stabileşte că 179.500 lei ajung la 34 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Bacău, Botoşani, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Iaşi, Neamţ, Prahova, Suceava, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi Bucureşti, care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii care au afectat atât locuinţele, anexele gospodăreşti, cât şi bunurile de folosinţă îndelungată. Aceste familii se confruntă cu diverse probleme socio-materiale şi de locuit, inclusiv cu probleme grave de sănătate, motiv pentru care se află în imposibilitate ca din veniturile proprii să-şi poată repara locuinţele, precizează MMJS.

Citeste și:  Polițiștii brașoveni, în campanie de informare pentru siguranța rutieră și utilizarea responsabilă a materialelor pirotehnice în perioada sărbătorilor

Restul de 893.750 lei vor fi acordaţi altor 265 familii şi persoane singure din judeţele Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi Bucureşti, care au probleme grave de sănătate sau se află în situaţii deosebite care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Potrivit datelor obţinute în cadrul anchetelor sociale, familiile pentru care se propune acordarea ajutoarelor de urgenţă au membri cu grave afecţiuni de sănătate, care necesită tratamente medicale de durată şi intervenţii chirurgicale costisitoare, care nu sunt suportate în totalitate de casele judeţene de asigurări de sănătate. Mai mult, în cazul unora dintre familii situaţia este agravată de faptul că au mai mulţi membri bolnavi foarte grav, copii şi adulţi deopotrivă, iar în cazul altora e nevoie de sprijin şi pentru achiziţionarea de proteze medicale.

Citeste și:  România a primit avizul formal al OCDE în domeniul politicilor educaţionale

Nu în ultimul rând, printre cei vizaţi de actul normativ se află şi persoane care fie nu au loc de muncă, fie au capacitatea de muncă redusă, iar veniturile lor provin din ajutoare sociale, pensii, alocaţii de stat pentru copii, indemnizaţii pentru persoane cu handicap, alocaţii pentru susţinerea familiei, mai arată MMJS în comunicatul transmis Brașov Știri.

Ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv vor fi suportate din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.