Concert Requiem de Gabriel Fauré, la Biserica Greco-Catolică „Sf. Petru” din Brașov

Centrul Muzical al Universității Transilvania din Brașov vă invită la un nou eveniment din cadrul stagiunii de concerte 2023-2024, eveniment care evocă solemnitatea și reflectarea perioadei premergătoare Paștelui. Programul concertului constă dintr-o lucrare de referință în cadrul repertoriului vocal-simfonic, care promite să fie un omagiu adus moștenirii de durată a uneia dintre cele mai venerate lucrări din literatura corală. Evenimentul muzical va alea loc în data de 22 martie, ora 19.00 la Biserica Greco-Catolică „Sf. Petru”Brașov, strada Zizinului 24/A

Requiemul op. 48 de Gabriel Faure este remarcat pentru caracterul lui afectuos și senin demonstrând evoluția și maturitatea artistică a compozitorului. Inspirat din cântul gregorian, Faure învăluie Requiemul cu o frumusețe atemporală, caracterizată de melodiile sale eterice și rezonanța spirituală profundă.
Aflați sub bagheta dirijorului Traian Ichim, concertul va fi susținut de Orchestra de cameră a Universității Transilvania, Corul ASTRA și Corul Facultății de Muzică dirijați de Ioan Oarcea, și soliștii, soprana Mădălina Bourceanu și baritonul Alexandru Chiriac.

Citeste și:  Felicia Filip, Ozana Barabancea, Iuliana Marciuc și Alexandra Ungureanu, în juriul Festivalului „Ecoul Pietrei Craiului” din Zărnești. Ediția XI - 2024

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Concertul va putea fi urmărit live pe pagina Universității Transilvania din Brașov, www.unitbv.ro și pagina de Facebook a Centrului Muzical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.