Creșterea anuală cu doar 5% a plăților digitale generează în 5 ani majorarea PIB-ului României cu 7 miliarde lei

Miercuri, 27 martie, la Palatul Victoria, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în parteneriat cu Cancelaria Prim-ministrului, a organizat o masă rotundă dedicată dialogului și identificării de soluții digitale pentru combaterea economiei informale.

În România, o creștere de 5% a plăților digitale în cinci ani consecutivi ar contribui la majorarea PIB-ului cu aproximativ 7 miliarde de lei și o creștere a colectării impozitelor cu aproape 2 miliarde RON, arată cel mai recent studiu pe tema economiei informale realizat de compania Kearney în parteneriat cu Visa, lansat astăzi în cadrul mesei rotunde.

Digitalizarea administrației simplifică relația românilor cu statul. Un exemplu de transparență și eficiență îl reprezintă platforma oficială de plăți online a statului român, Ghișeul.ro – lider de bune practici la nivel european pentru plățile de tip one-click. În acest sens, avem date, nu vorbe: peste 2,1 milioane de români au deja cont în Ghișeul.ro și doar în primele trei luni din acest an avem 186.000 de noi conturi și 1,8 milioane de plăți digitale. Odată cu finalizarea aplicației unice a statului român, vom aduce toate serviciile publice din România mai aproape de fiecare român”, a declarat Bogdan Ivan, minstrul cercetării, inovării și digitalizării.

Citeste și:  Ce te costă mita electorală?

Evenimentul a fost deschis de șeful Cancelariei Prim-ministrului, Mihai Ghigiu, și a reunit experți din companii private de plăți digitale, finanțe, economie și bănci.

În cadrul mesei rotunde, au luat cuvântul Șeful Cancelariei Premierului României, Mihai Ghigiu, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, Alin Marius Andrieș, Secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor, Florin Jianu, președinte Consiliului Național al IMM-urilor din România și Cătălin Crețu, General Manager Visa pentru România, Bulgaria, Croația şi Slovenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.