Aproximativ 60.000 de persoane au beneficiat de campanii de informare și prevenire a consumului de droguri în luna martie

În luna martie, specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) au desfășurat, la nivel naţional, activități de prevenire, informare şi conștientizare cu privire la efectele și riscurile consumului de substanțe psihoactive, dar și activități de asistență specializată pentru persoanele consumatoare de droguri.

Astfel, în perioada 1 – 31 martie 2024, reprezentanţii Agenţiei au derulat aproximativ 1.500 de activităţi de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar şi universitar, la care au participat 37.000 de elevi şi studenţi, dar și 2300 cadre didactice.

Campaniile și proiectele naționale antidrog, dar și activitățile de informare, educare și conștientizare a adolescenților și tinerilor cu privire la riscurile consumului de droguri au avut loc atât în mediul urban, cât și în mediul rural, și s-au desfășurat într-un mod interactiv, fiind adaptate pe categorii de vârstă. Prin intermediul acestor activități, specialiștii antidrog au răspuns întrebărilor elevilor și studenților cu privire la pericolele consumului de substanțe psihoactive și au clarificat informațiile lor în ceea ce privește acest domeniu.

Citeste și:  Lucrările pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase din Brașov, gata de start

De asemenea, au fost implementate și campanii și proiecte dedicate mediului familial, prin care se urmărește creşterea nivelului de sensibilizare şi responsabilizare a familiilor, în vederea oferirii de modele pozitive copiilor, fiind organizate 125 activităţi de prevenire în familie, la care au participat 1944 părinți și 320 de copii. În cadrul acestor întâlniri, părinții au fost informați cu privire la efectele substanțelor psihoactive, semnele consumului de droguri, dar și despre serviciile oferite de ANA, la nivel național.

În aceeași perioadă, specialiștii antidrog au desfășurat, la nivel naţional, 114 activități preventive în comunitate, de care au beneficiat aproximativ 11.000 de persoane, care au primit informații despre riscurile asociate consumului de droguri și unde să se adreseze în caz de nevoie.

Citeste și:  PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi fără niciun fel de negociere

Totodată, pe parcursul lunii martie a.c., au fost realizate 57 activități de informare și 92 sesiuni de formare şi instruire în domeniul drogurilor, la care au participat peste 5200 de persoane (angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanţi ai altor instituţii, alte categorii de persoane), care au fost informate și pregătite pentru prevenirea consumului de droguri.

Agenția Națională Antidrog a continuat și în luna martie a.c., asigurarea furnizării de servicii de asistenţă integrată pentru persoanele consumatoare de droguri, prin rețeaua teritorială formată din 47 de Centre de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) şi 3 Programe de Asistență Integrată a Adicțiilor (PAIA) din municipiul Bucureşti.

Citeste și:  Lansarea volumelor „Lebăda neagră de pe Balaton” și „Lebăda neagră de pe Bosfor”, coordonate de Romeo Couți, la Librăria „Șt. O. Iosif” din Brașov

Astfel, au fost realizate 351 informări, acordate persoanelor care s-au adresate centrelor Agenției pentru a solicita servicii de asistență, 214 evaluări medico-psiho-sociale, 509 şedinţe de consiliere psihologică și socială și 437 şedinţe de management de caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.