Dezbatere în educație: Sindicaliștii propun includerea notelor la purtare în media de admitere la liceu

Sindicaliștii din educație susțin includerea notelor la purtare în media de admitere la liceu pentru a descuraja comportamentul violent al elevilor.

În același timp, reprezentanții profesorilor se opun ferm instalării camerelor video în sălile de clasă, de teama că părinții ar putea solicita acces la înregistrări sub diverse pretexte. Ministerul Educației a asigurat că supravegherea electronică nu va încălca intimitatea profesorilor sau a elevilor și că imaginile vor fi șterse după cel mult o lună.

Ministerul Educației a încercat să calmeze preocupările profesorilor în cadrul unei dezbateri publice, asigurându-i că fluxul de imagini live din sălile de clasă nu va fi utilizat pentru a evalua prestația acestora.

Citeste și:  Premii în valoare de 2.000 și 5.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la examenele naționale din 2024

Gigel Paraschiv, secretar de stat Ministerul Educației: „Imaginile pot fi vizualizate doar de persoane autorizate, persoanele filmate au dreptul de a cere ștergerea imaginilor dacă acestea nu sunt necesare pentru securitate, iar durata de stocare nu trebuie să depășească o lună. Același lucru ne dorim și noi. Fără să intrăm în viața privată a cuiva”.

În paralel, reprezentanții sindicatelor din educație afirmă că instalarea camerelor video nu este o prioritate în lipsa unor sancțiuni ferme pentru elevii agresivi. Ei propun ca nota la purtare să fie integrată în evaluarea de admitere la clasa a IX-a și la universități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.