Președintele CJ Brașov și ministrul Dezvoltării, speakeri la Maratonul pentru Educație Antreprenorială

Luni, 8 aprilie 2024, a avut loc la Aula Universității Transilvania din Brașov cea de-a doua ediție a evenimentului „Maratonul pentru Educație Antreprenorială”. Evenimentul a fost organizat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Sucursala Brașov, și a reunit elevi, profesori, antreprenori și oficiali din județul Brașov.

Todorică-Constantin Şerban, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a participat în calitate de speaker. Din aceeași poziție s-a adresat audienţei şi Adrian-Ioan Veştea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, care a onorat invitaţia conducerii CONAF alături de inspectorul-şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, prof. Ovidiu Tripşa, de alţi oficiali ai autorităților publice locale, antreprenori, elevi și profesori din liceele din județul Braşov.

Citeste și:  ACS Carla Ritmic Gim Brașov - titlu de Vicecampioană Națională prin Miruna Popescu si calificare la Cupa României la gimnastică ritmică cu 4 sportive

„Maratonul pentru Educație Antreprenorială”, ajuns la cea de-a doua ediţie, a fost structurat pe paneluri de discuție axate pe educația antreprenorială și vocațională, dar și pe exemple din mediul antreprenorial autohton.

Punctul central al evenimentului l-a constituit premierea celor mai bune trei planuri de afaceri ale liceenilor din județul Braşov care au participat la etapa locală a concursului de antreprenoriat iniţiat de CONAF.

Demersurile CONAF privind educația antreprenorială au la bază „Pactul pentru Educație Antreprenorială” încheiat în anul 2019 cu Ministerul Educației și resemnat în anul 2022 pentru o perioadă de încă 4 ani. De asemenea, CONAF Sucursala Braşov a încheiat propriul Acord de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Braşov care vizează organizarea de ore de educație antreprenorială în școli și licee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.