Sălile de jocuri („păcănele”) interzise în localitățile sub 15.000 de locuitori

Camera Deputaților a adoptat o lege care interzice funcționarea sălilor de jocuri de noroc („păcănele”) în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Măsura va afecta semnificativ industria jocurilor de noroc, având în vedere că, potrivit datelor INS, din cele aproximativ 3.200 de localități din țară, doar sub 130 au o populație peste 15.000 de locuitori.

Impactul se va resimți mai ales în mediul rural, unde majoritatea localităților sunt sub pragul stabilit de lege. Totuși, și multe orașe mici vor fi afectate. Localitățile unde vor fi permise în continuare sălile de jocuri, în principal municipii și comune din apropierea marilor orașe, cumulează aproximativ 8.6 milioane de persoane, mai puțin de jumătate din populația totală a țării.

Citeste și:  Maxim Iacob și Călin Grăjdieru, de la Kids Tâmpa, au câștigat cinci medalii pentru România, la Campionatele Balcanice

Legea are ca scop combaterea dependenței de jocurile de noroc și a efectelor negative ale acesteia asupra familiilor și comunităților locale. Rămâne de văzut care va fi impactul real al măsurii și dacă va duce la o reducere semnificativă a problemelor asociate jocurilor de noroc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.