ANPC și asociațiile din turism se întâlnesc cu antreprenorii din Brașov și Prahova pentru a pregăti minivacanța de 1 Mai

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în colaborare cu asociaţiile patronale din turism, organizează miercuri, 17 aprilie, două întâlniri cu mediul de afaceri din judeţele Braşov şi Prahova, pentru a veni în sprijinul operatorilor economici, în contextul minivacanţei de la începutul lunii mai, informează Agerpres.

În perioada 15 – 30 aprilie 2024, va funcţiona Comandamentul 1 Mai – Sărbători Pascale, structură special creată în cadrul ANPC pentru monitorizarea activităţilor comerciale în zonele turistice ale ţării, cu ocazia minivacanţei de la începutul lunii mai, „în scopul prevenirii şi combaterii practicilor care dăunează vieţii, sănătăţii, securităţii şi intereselor economice ale consumatorilor şi asigurării dreptului acestora de a fi informaţi în mod clar şi precis, în zonele turistice din România”.

Citeste și:  Mergi la vot? Ce nu ai voie să faci în cabină

În perioada menţionată, se vor desfăşura acţiuni de consiliere a operatorilor economici, activităţi de informare şi educare a consumatorilor, precum şi acţiuni de control, preluare şi cercetare a reclamaţiilor, în principalele zone de vacanţă ale României.

Astfel, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Centru invită miercuri, la ora 10.00, la Hotel ARO Palace din Braşov, companiile care activează în domeniul HORECA din judeţul Braşov, la întâlnire participând Sebastian Hotca, vicepreşedinte ANPC, directorul general ANPC, Paul Anghel şi comisarul şef Onica Csaba. De la ora 14.00, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia (CRPC RSM) aşteaptă operatorii economici care activează pe raza judeţului Prahova, la Instituţia Prefectului din judeţ. La întâlnire vor participa Sebastian Hotca, vicepreşedinte ANPC, directorul general ANPC, Paul Anghel, comisarul şef CRPC RSM, Ion Iordăchescu, şi prefectul judeţului, Emil Drăgănescu. 

Citeste și:  Influenceri plătiți să facă propagandă electorală pe TikTok. Când devine ilegală campania politică din online?

Sursa, Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.