Persoane reţinute într-o anchetă privind obţinerea de medicamente gratuite

Poliştiştii şi procurorii din capitală au reţinut 13 persoane, între care o asistentă medicală, mai mulţi medici şi farmacişti într-o anchetă cu reţete falsificate pentru obţinerea de medicamente gratuite, vândute ulterior în afara cadrului legal. Prejudiciul a fost estimat la un milion de lei, iar infracţiunile vizează fals şi înşelăciune, potrivit Radio România Actualități.

Timp de un an, o asistentă medicală de la o clinică privată din Sectorul 1 ar fi falsificat peste 700 de reţete prin introducerea de date fictive în sistemul informatic, pentru a obţine medicamente în mod gratuit şi pentru a le vinde în afara cadrului legal.

Potrivit sursei judiciare, reţetele compensate 100% erau pentru medicamente specifice tratamentului diabetului, iar în demersul său, femeia de 32 de ani a fost ajutată şi de prieteni sau apropiaţi, unii dintre ei fiind farmacişti.

Citeste și:  Programul Festivalului Monodramei Independente 2024 | Centrul Cultural Reduta, între 11-13 octombrie

După ridicarea pastilelor din farmacii, suspecţii le-au valorificat pe Facebook sau pe alte platforme online, pentru că erau cunoscute că ajută la slăbit, precizează aceleaşi surse. Este vorba despre medicamentele Ozempic, Rybelsus, Victoza, Trulicity.

Oamenii legii au mai stabilit că falsificare a reţetelor era efectuată de asistenta în cauză, cu sprijinul şi cu acordul la patru medici angajaţi în cadrul aceleiaşi clinici private, care nu aveau competenţa necesară să le prescrie.

Sursa. Radio România Actualități / Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.