Salvamont Brașov își prezintă tehnologia de salvare de ultimă generație și învață de la experții europeni, la Forumul European al Protecției Civile

Bruxelles găzduiește în aceste zile Forumul European al Protecției Civile, un eveniment de referință la nivel european, care reunește specialiști din sistemul de urgență din toate țările Europei.

La această ediție, România este reprezentată de Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, precum și de o delegație formată din specialiști în domeniu. Din partea Salvamont participă Sebastian Marinescu, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Brașov, și Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România și directorul Salvamont Gorj. Alături de aceștia, sunt prezenți și reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., Fundației pentru SMURD și Asociației Code for Romania.

Citeste și:  Se dă startul înscrierilor pentru furnizorii de formare profesională care doresc să participe la programul Start-Up Nation 2024

Pe lângă participarea activă la lucrările Forumului, delegația română aduce în prim-plan tehnologia de ultimă generație utilizată în operațiunile de salvare montană și de urgență. Astfel, salvamontiștii români prezintă publicului european inovații precum programul de analiză a datelor colectate de drone cu ajutorul inteligenței artificiale, drona-semnal care generează semnal de telefonie mobilă și internet și drona cu transmisie live în centrul de comandă. De asemenea, sunt expuse detectorul de persoane aflate sub apă cu ajutorul inteligenței artificiale, mini-monitorul de funcții vitale care măsoară parametrii esențiali și transmite datele către dispozitivele mobile ale salvatorilor, ambulanță sau unitatea de primiri urgențe și binoclul cu termoviziune cu transmisie de imagini în centrul de comandă.

Citeste și:  Autoturism de lux, căutat de autoritățile din Germamia, descoperit de poliţiştii de frontieră în România

Forumul European al Protecției Civile reprezintă nu doar o platformă de prezentare a tehnologiilor avansate, ci și o ocazie importantă pentru schimbul de experiență între specialiștii din diverse țări. Salvatorii români au astfel oportunitatea de a cunoaște și de a învăța despre tehnicile și sistemele de salvare utilizate în alte țări, precum și despre ultimele descoperiri și tendințe în acest domeniu esențial pentru siguranța cetățenilor.

Evenimentul este în plină desfășurare, iar astăzi, 4 iunie, participanții continuă să împărtășească cunoștințe și inovații care vor contribui la îmbunătățirea sistemelor de urgență pe întregul continent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.