Festivalul „Sărbătoarea Rusaliilor” din Feldioara ajunge la cea de-a XII-a ediție

Comuna Feldioara organizează cu sprijinul Consiliului Judeţean Braşov cea de-a XII-a ediţie a Festivalului „Sărbătoarea Rusaliilor”. Duminică, 23 iunie, tradiţia merge mai departe, întreaga suflare a comunităţii fiind invitată să participe la „Bătutul armizinilor”.

Programul zilei cuprinde paradă, horă, muzică de fanfară, expoziṭii ṣi ateliere de ferecat ṭăruṣi ṣi „legat generaṭii”, în parteneriat cu Liceul „Petru Rareṣ” Feldioara, precum ṣi un spectacol folcloric care pune în valoare tinerele talente locale ṣi invitaṭii speciali.

Festivalul „Sărbătoarea Rusaliilor” a fost iniţiat în anul 2011 alături de alte evenimente care pun în valoare tradiţiile şi istoria locului prin accesarea de fonduri europene. Ulterior, a fost continuat prin finanţare de la bugetul local, cu scopul încurajării comunităţii pentru menţinerea unei frumoase tradiţii care are loc de Rusalii – „Bătutul armizinilor”.

Citeste și:  Forma de organizare a concursului de rezidențiat va rămâne nemodificată

Ediṭia de anul acesta devine realitate prin finanṭarea în valoare de 30.000 de lei acordată de Consiliul Judeṭean Braṣov în cadrul Programului judeţean pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul propriu al judeţului Braşov a proiectelor culturale pe anul 2024 – beneficiari de drept public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.