Salariul minim crește la 3.700 lei! Aproape 1.900.000 de angajați beneficiază de majorare

Guvernul a aprobat ieri o serie de măsuri importante care vor avea un impact semnificativ asupra veniturilor a aproape 1.900.000 de angajați din România. Începând cu 1 iulie, salariul minim brut pe economie va crește la 3.700 lei, ceea ce reprezintă o majorare de 400 lei față de nivelul actual.

În plus, suma lunară scutită de plata impozitului pe venit va fi majorată de la 200 lei la 300 lei. Această măsură va aduce un plus de 284 lei în buzunarele angajaților plătiți la nivelul salariului minim.

Inițiatorii hotărârii de guvern cred că majorarea propusă va avea efecte pozitive asupra creșterii economice, prin stimularea ocupării în sectoarele în care există cerere de forță de muncă, a puterii de cumpărare a salariaților și va contribui, totodată, la reducerea muncii la negru. Această decizie nu se aplică însă salariaților din agricultură și industria alimentară, întrucât pentru aceste categorii se aplică prevederile legale în vigoare, transmite Radio România.

Citeste și:  Sportivi din 15 ţări, la Râşnov, în weekend, la Cupa Mondială de vară la sărituri cu schiurile

Tot ieri, guvernul a majorat cu două miliarde de lei bugetul programului de sprijin „IMM Plus”, un program foarte solicitat de antreprenori. După suplimentarea fondurilor, încă 2.300 de societăți vor putea beneficia de susținere guvernamentală, ceea ce va duce la un total de 13.800 de firme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.