Concertul anului la Brașov! Pink Martini concertează în Piața Sfatului pe 20 iulie

Concertul anului la Brașov! Pink Martini va susține în data de 20 iulie, în Piața Sfatului, un concert-eveniment la sărbătorirea a 30 de ani de la înființare.

Trupa înființată de pianistul Thomas M. Lauderdale vine pentru prima dată la Brașov în data de 20 iulie 2024, pentru a susține un concert în Piața Sfatului. Evenimentul, care se așteaptă să umple piața din centrul istoric al orașului, coincide cu sărbătorirea a 30 de ani de activitate a trupei. Pink Martini e un excelent exemplu de world music, inspirându-se din muzica tuturor popoarelor și nerefuzându-și niciun gen muzical. De la pop și jazz, la muzică clasică sau tradițională, Pink Martini trece cu naturalețe prin registre muzicale diferite și știe cum să-și apropie un public cu gusturi diverse. Trupa a fost înființată în 1994, a lansat nouă albume de studio până în prezent, cântă în peste 20 de limbi, având în repertoriu și o piesă muzicală românească clasică, „Până când nu te iubeam”, de Anton Pann.

Citeste și:  Programul Festivalului Monodramei Independente 2024 | Centrul Cultural Reduta, între 11-13 octombrie

Pink Martini a concertat în întreaga lume, în săli de concert precum Carnegie Hall, Royal Albert Hall, Opera din Sydney sau Hollywood Bowl.

„Pink Martini este o aventură muzicală în jurul lumii. Dacă Organizația Națiunilor Unite ar avea un band, noi am fi acela”, a spus, la un moment dat, Thomas Lauderdale, fondatorul trupei.

Concertul face parte din seria de evenimente organizate de Centrul Cultural Apollonia Hirscher, instituție înființată în anul 2023 de Primăria Municipiului Brașov și aflată în subordinea Consiliului Local Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.