Natalitatea în creștere, dar sporul natural rămâne negativ în aprilie 2024

În luna aprilie a acestui an, s-au înregistrat aproape 12.000 de nașteri, marcând o creștere semnificativă de 13,6% față de luna martie. Cu toate acestea, sporul natural s-a menținut negativ, numărul deceselor fiind de 1,6 ori mai mare decât cel al nou-născuților.

Numărul deceselor înregistrate în aprilie, aproximativ 19.000, a scăzut cu 2,3% față de luna precedentă. Majoritatea deceselor (85%) s-au înregistrat la persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste, iar peste jumătate dintre acestea au fost cauzate de boli ale aparatului circulator.

În ceea ce privește dinamica familială, luna aprilie a înregistrat 4.765 de căsătorii, în scădere cu 13% față de luna martie, și 1.735 de divorțuri, cu 12% mai puține față de luna precedentă.

Citeste și:  Programul Festivalului Monodramei Independente 2024 | Centrul Cultural Reduta, între 11-13 octombrie

Aceste date statistice indică o creștere a numărului de nașteri, dar și o rată a mortalității în continuare ridicată, în special în rândul populației vârstnice. Sporul natural negativ subliniază necesitatea unor politici demografice eficiente pentru a inversa această tendință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.