Balerinul Adrian Scriminț își lansează vineri, volumul „Balet la Kosovo”, la Opera Brașov

Vineri, 21 iunie 2024, de la ora 18.30, în Foaierul Operei Brașov, Adrian Scriminț, solist de balet al Operei Brașov, își lansează volumul intitulat „Balet la Kosovo”.

„Adeseori sunt întrebat dacă scrisul are legătură cu baletul. ARE! În primul rând arta nu are granițe, artistul este un ambasador al generației sale, umblă mult și nu are interdicții. Cu voia lui sau fără, își atrage aventuri, trăiri, lucruri care merită a fi povestite. Dumnezeu mi-a dăruit, prin căile sale filozofice, cam tot ce am vrut de la viață, dar prea rar cum am vrut eu, ci de cele mai multe ori cum a vrut El. Sute de întrebări mi-am adunat în cei 30 de ani de carieră, pe care mi le-am transpus și în această carte: „BALET LA KOSOVO”, venind cu răspunsurile, cititorul fiind dator să o să știe. Scrisul ARE legătură cu baletul! Am sute de apariții la scenă, urmând călăuzirea zeiței Terpsihora, multe dintre ele m-au bucurat, m-au reprezentat, altele, îngrijorător de multe, NU. Am fost un mercenar al dansului, am dansat în misiunile care mi-au fost desemnate. Nu au avut cum să mă reprezinte toate rolurile și nici nu am avut cum să joc prin toate imensitățile acestora, multe pe care mi le-am dorit să le interpretez mi-au scăpat, dar, prin intermediul scrisului, dansez mai departe, mă metamorfozez eu însumi în balerinul care joacă în rolul pe care și l-a dorit și nu i-a fost desemnat. Măcar acolo. Bine remarcă un mare scriitor pe coperta romanului: «Adrian Scriminț este, așa cred, Jovan Bilić» – eroul romanului…”, mărturisește autorul acestui roman, Adrian Scriminț.   

Citeste și:  Premii în valoare de 2.000 și 5.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la examenele naționale din 2024

Alături de scriitor vor fi prezenți: Virgil Borcan – conferențiar universitar, doctor în filologie, Tiberiu Foriș – profesor universitar, poet, Irinel Merlușcă – manager Editura Creator, – Leonard Oprea – scriitor. Invitații vor fi răsfățați cu un moment artistic marca „Cvartetul Impressione”, balerinii Operei Brașov – Daria Nicoară și Teodor Pătrașcu, artista Otilia Scriminț. Moderator: Bianca Bucă – redactor Radio România Brașov FM.

Intrarea este liberă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.