Vernisajul expoziției temporare „Firul de aur al tradiției”, pe 21 iunie, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

Muzeul de Etnografie Brașov în colaborare cu Colecția etnografică Marius Matei vă invită la vernisajul expoziției temporare „Firul de aur al tradiției”, care va avea loc vineri, 21 iunie 2024, la orele 18:00, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, din Piața Sfatului nr. 15.

Această expoziție unică oferă o incursiune captivantă în universul tradițiilor românești, aducând în prim-plan piese de patrimoniu de o valoare inestimabilă, colecționate cu grijă și pasiune de Marius Matei. Vizitatorii vor avea ocazia să admire porturi tradiționale și alte artefacte care reflectă bogăția și diversitatea culturii noastre.

Colecția Etnografică Marius Matei, fondată în urmă cu 20 de ani de etnologul Marius Matei, continuă să încânte și să educe publicul prin bogăția sa de artefacte din Banatul de câmpie. Cu peste 3.500 de obiecte tradiționale, colecția include costume tradiționale, unelte și obiecte de uz casnic, reflectând viața și cultura comunităților din această regiune.

Citeste și:  Mergi la vot? Ce nu ai voie să faci în cabină

Printre piesele de rezistență prezente în expoziție se numără costumele tradiționale elaborate și bogat ornamentate, ce ilustrează diversitatea și creativitatea artistică a comunităților bănățene. Colecția nu este doar un muzeu al obiectelor, ci și un loc de educație culturală, unde vizitatorii pot învăța despre obiceiurile și meșteșugurile strămoșilor noștri.

„Prin această colecție, dorim să păstrăm vie memoria tradițiilor și obiceiurilor din Banatul de câmpie și să oferim publicului o experiență educativă și culturală unică. Fiecare obiect din colecție spune o poveste, iar prin această poveste putem conecta generațiile actuale cu trecutul”, spune Marius Matei.

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului vă invită să descoperiți Colecția Etnografică Marius Matei, găzduită la mansardă. Această colecție deosebită este deschisă publicului în perioada 21 iunie – 18 iulie 2024 și poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.