Concertul „Tănase Fit’s Piaf”, la Centrul Cultural Reduta din Brașov, pe 21 iunie

Vineri, 21 iunie, la ora 19:00, cu ocazia Zilei Europene a Muzicii, Centrul Cultural Reduta organizează concertul „Tănase Fit’s Piaf”.

Concertul „Tănase Fit’s Piaf” îmbină într-un mod surprinzător de plăcut stilurile celor două mari doamne ale cântecului francez și românesc, Édith Piaf și Maria Tănase, ambele celebre cântărețe reprezentând repere semnificative pentru Alexandra Fits.

Pe Maria Tănase, Alexandra Fits a descoperit-o la bunicii ei din Apuseni, unde auzea frecvent cântece din repertoriul „privighetoarei”. Apoi, la vârsta de unsprezece ani a găsit în biblioteca părinților integrala pe vinil a înregistrărilor ei, care i-au rămas imprimate în suflet. În aceeași perioadă, Alexandra a călătorit cu părinții ei în Franța, unde a descoperit-o pe Édith Piaf.

Visul de a cânta la fel ca marile doamne ale cântecului a prins viață în sufletul Alexandrei Fits și s-a realizat atunci când s-a mutat la Brașov, pentru a studia pianul la Facultatea de Muzică. Visul ei a prins viață datorită colaborării cu Mariano Castro, care a realizat cu rafinament aranjamentele orchestrale ale unor piese din repertoriul Mariei Tănase și ale lui Édith Piaf.

Citeste și:  Mergi la vot? Ce nu ai voie să faci în cabină

Bilete online: https://eventbook.ro/…/bilete-tanase-fit-s-piaf…

Protagoniştii concertului „Tănase Fit’s Piaf” – Alexandra Fits & Mariano Castro Trio:

▪ Alexandra Fits – voce

▪ Mariano Castro – pian

▪ Ionel Mocanu – percuție

▪ Iulian Hășfăleanu – contrabas

ALEXANDRA FITS s-a născut la Alba Iulia, într-o remarcabilă familie de muzicieni. Tatăl său este profesorul, compozitorul, dirijorul, aranjorul și culegătorul de folclor, Iosif Fiț. Mama predă pianul, istoria și teoria muzicii. Cu o astfel de moștenire, a început să studieze muzica și pianul, în familie, la vârsta de 4 ani. Au urmat cursurile Liceului de Muzică „Regina Maria” din Alba Iulia și Facultatea de Muzică din Brașov. Doisprezece ani a cântat în corul Catedralei Reîntregirii Neamului.

MARIANO CASTRO este un muzician complex, pianist, chitarist, orchestrator, solist sau membru în diferite formaţii, stabilit din 2013 în România. În cariera sa de interpret la pian sau chitară, abordează diferite stiluri muzicale, cântând alături de formaţii de tango, jazz, rock şi muzică clasică. În triplă calitate – interpret, compozitor și orchestrator – a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010). Ca pianist, orchestrator și chitarist, a susținut peste 30 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină.

Citeste și:  Ce pățești dacă împiedici pe cineva să voteze?

IULIAN HĂȘFĂLEANU este absolvent al Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov (1991-1995), la clasa de contrabas a profesorului Valeriu Constantinide. Între anii 1995-2000 a fost student în cadrul Facultății de Muzică din Brașov, la clasa prof. Nicolae Pop. Începând din anul 1999 este angajat la Filarmonica Brașov în cadrul Orchestrei Simfonice pe postul de artist instrumentist. Colaborează cu diverse orchestre de cameră și participă în turneele și festivalurile organizate de Filarmonica Brașov. De asemenea, este profesor de contrabas la Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov și cadru didactic asociat la Facultatea de Muzică a Universităţii Transilvania.

IONEL MOCANU şi-a început cariera de percuționist odată cu admiterea la Liceul Militar de Muzică „Iacob Mureșianu” din București în anul 1987. Din 1992, anul absolvirii, a acumulat o vastă experiență, colaborând cu orchestra Operei Brașov, orchestra Filarmonicii din Brașov, Cvartetul Gaudeamus și Kronstadt Romanian Quintet. Timp de 20 de ani (1995-2015) a fost percuționist al Orchestrei „Castelanii” din Brașov, iar din 2007 este membru al „Deane’s Big Band”. Începând cu anul 2015 a participat la numeroase turnee în străinătate alături de „Vienna Strauss Philarmonic Orchestra”.

Citeste și:  Ce înseamnă frauda la vot?

ZIUA EUROPEANĂ A MUZICII, sărbătorită la 21 iunie, reprezintă un eveniment popular gratuit, deschis tuturor muzicienilor, amatorilor de toate nivelurile sau profesioniştilor, care celebrează muzica vie şi evidenţiază amploarea şi diversitatea practicilor muzicale, precum şi toate genurile muzicale. Se adresează oricărui tip de public şi contribuie la familiarizarea tinerilor şi bătrânilor din toate mediile sociale cu toate expresiile muzicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.