ISU Brașov: Un nou modul pentru mașinile electrice și panouri fotovoltaice, la Poligonul Făgăraș

Pentru că tehnologia este într-o permanentă evoluție, iar cei de la ISU Brașov trebuie să se adapteze noilor provocări aduse de aceasta, continuă șirul modulelor pentru mașinile electrice și panourile fotovoltaice, pregătind salvatori din toată țara pentru eventualele intervenții cauzate de acestea.

Pentru rezultate cât mai bune în stingerea vehiculelor electrice, e foarte important ca salvatorii să studieze atât sursele acestor incendii, cât și modalitatea de lichidare a acestora.

În perioada 18 – 20 iunie a.c., a avut loc stagiul LIII, stagiu de perfecționare pentru intervenția la autoturisme electrice și mijloace de transport, la care au participat pompieri militari de la patru inspectorate de urgență, și anume ISU Covasna, ISU Harghita, ISU Sibiu și ISU Hunedoara.

Citeste și:  Programul Festivalului Monodramei Independente 2024 | Centrul Cultural Reduta, între 11-13 octombrie

Partea teoretică include informații importante atât despre mașinile electrice, cum ar fi bateriile și instalațiile electrice de înaltă tensiune ale mașinilor și autobuzelor electrice, cât și despre panourile fotovoltaice.

A doua partea a stagiului cuprinde partea practică, care a avut loc pe teren, atât la dezvoltatori economici, cât și la reprezentanțe auto. Participanții la stagiu au studiat procesul de producție a bateriilor, iar la reprezentanțele auto partenere au avut partea de o prezentare a mașinilor electrice, dar și a celor hybrid.

Stagiul pe teren a continuat la RAT Brașov, unde cursanții au vizualizat instalațiile de înaltă tensiune și acumulatorii, dar și tehnica decuplării curentului prin heblu.

La MHS Trucks – MAN, cursanții au putut studia camioanele, compenentele acestora, și cel mai important, li s-au prezentat mijloace de descarcerare din acestea, în deplină siguranță.

Citeste și:  Prețuri mai mici pentru city-break-urile de toamnă. Zborurile din acest sezon pornesc de la 30 de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.