Fostul director al Serviciului de Termoficare Brașov, trimis din nou în judecată pentru luare de mită

Procurorii DNA Brașov au dispus trimiterea în judecată a lui Marin Ionuț Mircea, fostul director al Serviciului Public Local de Termoficare (SPLT) Brașov, sub acuzația de luare de mită în formă continuată.

Conform rechizitoriului, în perioada 2018-2023, Mircea ar fi pretins și primit bunuri în valoare de peste 270.000 de lei de la reprezentanții unei societăți comerciale, pentru a facilita derularea contractelor dintre S.P.L.T. Brașov și firma respectivă. Printre bunurile primite se numără un container modular cu grup sanitar și un generator de curent electric.

Aceasta este a doua oară când Mircea este trimis în judecată de DNA, după ce în august 2023 a fost acuzat de infracțiuni similare de corupție.

Citeste și:  Programul Festivalului Monodramei Independente 2024 | Centrul Cultural Reduta, între 11-13 octombrie

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Brașov, cu propunerea menținerii măsurilor asigurătorii asupra bunurilor inculpatului.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.