Peste 100 de salvatori și personal de prim ajutor sunt mobilizați pentru a asigura siguranța turiștilor pe plajele din Constanța și Mamaia. Aceștia lucrează la capacitate maximă, între orele 8:30 și 19:30, pentru a monitoriza activitățile de pe litoral și a interveni prompt în caz de nevoie.
Din acest sezon, salvatorii beneficiază de 10 foișoare suplimentare, strategic amplasate pentru a acoperi o arie mai largă de supraveghere și a îmbunătăți timpul de reacție în situații de urgență.
Semnificația steagurilor de pe plajă: un ghid esențial pentru siguranța turiștilor
Turiștii sunt îndemnați să acorde atenție sporită semnificației steagurilor arborate în punctele de salvamar, pentru a-și asigura o experiență plăcută și lipsită de incidente pe litoral. Steagul roșu cu galben indică faptul că plaja este supravegheată de salvatori, în timp ce steagul galben avertizează că înotul este recomandat doar înotătorilor experimentați. Steagul roșu interzice complet scăldatul, iar steagul alb/negru, în carouri, semnalează interdicția înotului și permite doar accesul ambarcațiunilor.
Libertate la înot sub steagul alb sau în absența steagurilor
Atunci când nu este arborat niciun steag sau este prezent doar steagul alb, turiștii se pot bucura în siguranță de înot și de activități acvatice. Este important ca toți vizitatorii litoralului să respecte aceste indicații și să colaboreze cu salvatorii pentru a preveni accidentele și a se asigura că vacanța lor la mare este una memorabilă și lipsită de evenimente neplăcute.