Vernisajul expoziției „Plimbare prin viață” a artistului plastic amator Kurt Haller, originar din Brașov @ 17 iulie 2024, la Hotel Kolping

Hotelul Kolping din Brașov găzduiește expoziția Plimbare prin viață a artistului plastic Kurt Haller, originar din Brașov. Publicul este invitat la vernisaj, în ziua de 17 iulie, la ora 17.00.

Expoziția cuprinde o colecție de 26 de lucrări în culori acrilice: 17 dintre acestea vor fi expuse în incinta hotelului Kolping, iar 9 lucrări vor fi prezentate la Bistro de l’Arte, în Piața Enescu 11 bis – un spațiu de manifestare deja cunoscut, al lumii artistice. Majoritatea lucrărilor pictorului Kurt Haller ilustrează cetatea Brașovului și împrejurimile sale, captând frumusețea și atmosfera unică ale acestui oraș istoric.

La vernisaj vor lua parte: artistul plastic Kurt Haller, Dr. Radu Popica – istoric de artă, Cristian Gheorghe – specialist în patrimoniu și management cultural, Eduard Dobre – directorul Organizației Kolping România.

Citeste și:  Brașovul, în competiția pentru un viitor verde: printre cele 15 orașe din România care visează la neutralitate climatică

Kurt Haller s-a născut la Brașov, pe 17 iulie 1935 și a urmat o carieră în ingineria construcțiilor de mașini, lucrând la uzina Rulmentul. Talentul său artistic s-a manifestat inițial prin desene în tuș și cărbune, evoluând ulterior către acuarelă și culorile acrilice, utilizate în lucrările expuse în prezent. De-a lungul carierei sale artistice, domnul Haller a expus la sediul Asociației Artiștilor Plastici Amatori din Brașov, în uzina Rulmentul și la Casa de Cultură Friedrich Schiller din București.

În 1984, artistul a emigrat împreună cu familia în Republica Federală Germania, însă legătura sa cu Brașovul a rămas puternică, el revenind în țară pentru scurte perioade în 1989 și anual din 2010. Kurt Haller mărturisește că, deși trăiește în Germania, dorul de Brașov și de oamenii de aici îl însoțește mereu: „Îmi merge foarte bine în Germania, dar sentimental mi-e dor de Brașov, de tinerețe, de copilărie, de toate împrejurimile și de oameni, chiar dacă o parte dintre ei nu mai sunt. De Brașovul absolut, adică de întreg spațiul din jurul Bisericii Negre!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.