Elevii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Brădet – Săcele au experimentat viaţa la ţară în taberele de la Fundaţia Tabaluga din Roadeş

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Brădet – Săcele, unitate aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Braşov, a desfășurată în perioada 2-11 iulie 2024, două tabere pentru elevii săi, în comuna Buneşti-judeţul Braşov, la Fundaţia Tabaluga din Roadeş.

Taberele şcolare rurale au oferit participanților o experiență unică până în prezent şi complexă din punctul de vedere al dezvoltării personale.

Copiii au avut parte de activități distractive şi de relaxare în aer liber, ateliere creative, activităţi gospodăreşti şi jocuri care au îmbunătățit abilitățile de comunicare şi munca în echipă şi au sporit flexibilitatea, adaptarea şi creativitatea.

Activitățile principale au inclus sesiuni introductive şi finale, vizitarea fermei de animale, a curţii de zarzavaturi şi a Cetăţii Rupea, ateliere de colorare şi de pictură pe piatră, exerciții şi jocuri de echipă, activităţi sportive şi de mişcare.

Citeste și:  Candidații 45+ pe piața muncii, categoria cu cele mai puține aplicări și care caută joburi în special în retail, construcții, servicii, transport și producție

„Elevii au învățat să colaboreze, să manifeste respect şi toleranţă, să respecte un program şi să relaţioneze cu voluntarele venite prin programul de mobilitate Erasmus + de la Universitatea din Torino, Italia prin parteneriatul cu Universitatea Transilvania din Braşov. Comportamentele acestora, discuţiile zilnice şi sesiunile de feedback ne-au dat de înţeles că în vara anului 2025 doresc să participe la o altă tabără”, a concluzionat prof. Florian Alexandru Fekete, directorul C.Ş.E.I. Brădet – Săcele.

Taberele şcolare rurale reprezintă un proiect realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.